Стевандић: Победили смо Инцка – сада ту победу треба одбранити

УВЕРЕН ЈЕ ДА ПОЛЧИТИЧКИ ПРЕДСТАВНИЦИ САДА ИМАЈУ ВЕЛИКУ „НЕВИЂЕНУ ПОДРШКУ НАРОДА РС“

Ненад Стевандић

* Председник Уједињене Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: „Јако велика подршка за ове наше потезе је и у Србији и шире. Сви разумеју да се боримо за демократска права и да је оно што радимо у духу европског законодавства и демократских традиција

_____________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да политички представници имају евидентну, велику и невиђену подршку народа након што су заједнички у Народној скупштини усвојили Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримењивању одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка.

       „Јако велика подршка за ове наше потезе је и у Србији и шире. Сви разумеју да се боримо за демократска права и да је оно што радимо у духу европског законодавства и демократских традиција”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

       Он је додао да се српски политичари, након наметнуте Инцкове одлуке, боре против забране људима да слободно говоре, те покушаја да ти људи буду затварани.

       „Потпуно смо сигурни да смо победили Инцка и сада морамо остати чврсти да то верификујемо. Глас народа је глас Бога и одлично знамо шта наш народ мисли. Никад нисмо имали већу подршку у том смислу”, рекао је Стевандић.

       Он је нагласио да ово нису “деведесете” већ 2021. година у којој је слобода говора основно људско начело које нико не сме да угрози.

       “Цео слободни свет ће стати иза нас”, поручио је Стевандић.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари