Српскa добила 240.000 доза Синофарма и 50.000 Спутњика В

ВИШКОВИЋ: ВАКЦИНА ЈЕ ЈЕДИНА ПРАВА ЗАШТИТА – ОТВАРАМО ПУНКТОВЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ШИРОМ РС

* Министар здравља Ален ШЕРАНИЋ: Домовима здравља је раније достављее од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона. Више од 101.000 грађана у Српској у потпуности је вакцинисано

_____________________________________________________

       У РЕПУБЛИКУ Српску стигло је 290.000 доза вакцина против вируса корона.

       У складишту бањалучког предузећа Крајинагруп, нови контингент вакцина дочекали су предсједник Владе Радован Вишковић и министар здравља Ален Шеранић.

       Од овог контигента - 240.000 је кинеског Синофарма и 50.000 руских вакцина Спутњик.

       - Једини начин заштите и борбе против вируса корона је вакцина. Циљ је да се у наредних месец дана вакцинише што већи број грађана - рекао је Вишковић.

       Он је додао да ће наредних дана бити организовани вакцинали пунктови гдје ће грађани моћи да се вакцинишу без позивања и заказивања термина.

       Шеранић је рекао да је домовима здравља достављено више од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона, а да је више од 101.000 грађана у Српској у потпуности вакцинисано.

       Испоручених 290.000 доза кинеског и руског произвођача требало би у наредним данима да добију дозволу Агенције за лекове и медицинска средства БиХ, након чега ће бити распоређене по болницама и домовима здравља у Српској.

       Следи масовна вакцинација, без заказивања. У свим локалним заједницама организоваће се пунктови.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари