Шолаја: Српска је против санкција Русији – Путин то зна и цени

АНКАРА ПОДРЖАВА РАЗВОЈ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ БиХ И ЊЕНО ПОВЕЗИВАЊЕ СА БЕОГРАДОМ     

Милош Шолаја

* Професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Милош ШОЛАЈА: Турској је Балкан веома важан јер је то копнена веза са Европском унијом. С друге стране, чињеница је да је Турска прихватила БиХ у свим форматима, мада постоји перцепција да само подржава Бошњаке. Турска још снажније подржава Србију, али искаче у неким стварима као што је признање Косова

_________________________________________________________

       ПУТИН је упознат да је став Српске да се не уводе санкције Русији. Нажалост, неки у БиХ виде то другачије. Руски председник цени тај став, што се види у ономе што је договорено на Форуму у Санкт Петербургу, рекао је професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Милош Шолаја.

       Шолаја је гостујући у Јутарњем програму РТРС нагласио да је Путин током сусрета са српским чланом Председништва Милорадом Додиком врло детаљно говорио о ставу Русије према БиХ и истакао да је упознат са ставом Српске, а самим тим и ставом БиХ о неувођењу санкција Русији.

       - Додик је више пута учествовао на овом форуму који је, по мом мишљењу, веома важан догађај, можемо га звати источним Давосом. Форум је ове године добио специфичну тежину с обзиром на ситуацију у Украјини - рекао је Шолаја.

       Осврћући се на недавни састанак Додика и министра спољних послова Турске, Мевлута Чавушоглуа, истакао је чињеницу да Турска снажно подржава развој путне инфраструктуре у БиХ и њено повезивање са Београдом.

       - Турској је Балкан веома важан јер је то копнена веза са Европском унијом. С друге стране, чињеница је да је Турска прихватила БиХ у свим форматима, мада постоји перцепција да само подржава Бошњаке. Турска још снажније подржава Србију, али искаче у неким стварима као што је признање Косова - наводи Шолаја.

       Он додаје да је Турска прихватила Додика као некога ко представља БиХ, без обзира на санкције које су према њему увеле САД.

       - Додик је легитимно изабрани члан Председништва и без њега се не може замислити политичка сцена на овим просторима - истакао је Шолаја.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари