Предстоји усаглашавање око текста Изборног закона Републике Српске

У ЗАЈЕДНИЧКОЈ КОМИСИЈИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС И ВЕЋА НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

* Ступањем на снагу тог закона неће се примењивати одредбе Изборног закона БиХ које уређују избор народних посланика, делегата Већа народа Српске, председника и потпредседника Српске, делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Српске, одборника скупштине града и скупштине општине, градоначелника и начелника општина у Српској

_____________________________________________________________

          ЗАЈЕДНИЧКА комисије Народне скупштине Републике Српске и Већа народа Републике Српске за усаглашавање закона, прописа и аката одржаће сутра седницу у Бањалуци ради усаглашавања Изборног закона Републике Српске и Закона о референдуму и грађанској иницијативи.

          Пета седница Заједничке комисије биће одржана у просторијама Народне скупштине у 11.00 часова, најављено је из парламента Српске.

          Народна скупштина Републике Српске је на посебној седници 19. априла усвојила Изборни закон Републике Српске којим је предвиђено да ће изборе за органе власти у Српској спроводити Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни републички органи.

          Ступањем на снагу овог закона неће се примењивати одредбе Изборног закона БиХ које уређују избор народних посланика, делегата Већа народа Српске, председника и потпредседника Српске, делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Српске, одборника скупштине града и скупштине општине, градоначелника и начелника општина у Српској.

          Народна скупштина је на истој седници усвојила и Закон о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске чија је намера да се потпуније регулише спровођење овог облика непосредне демократије.

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари