Нешић: Српска има право да говори о мирном разлазу ако се руши дејтонска БиХ, а то и Шмит чини

ПОРУЧИО МУ: ПРЕСТАНИ ДА СЕ БАВИШ СРПСКОМ ЈЕР ОНА БРАНИ ДЕЈТОНСКИ ПОРЕДАК КОЈИ И ТИ РУШИШ

Ненад Нешић

* „Сасвим је нормално да се прича о свакој врсти опције која значи да би народи на овој територији боље живели. Зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији? Зашто би то била табу тема? Не причамо о насилној сецесији, рату, причамо о нечему што би могло, ако не данас онда за десет година, да се стави на дневни ред“

______________________________________________________________

         МИНИСТАР безбедности у Савету министара Ненад Нешић поручио је Кристијану Шмиту да престане да се бави Републиком Српском, јер нико из Српске не жели да наруши уставни поредак у БиХ или говори о отцепљењу, већ о мирном разлазу уколико се унутар БиХ не може постићи договор.

         Нешић је поручио Шмиту да он пре свега треба да се бави својим легитимитетом.

         Наводи да сви који обављају дужности у Српској и на нивоу БиХ, а долазе из Српске, позивају на уставни поредак и Дејтонски мировни споразум, који је управо прекршио Шмит.

         - Сасвим је нормално да се прича о свакој врсти опције која значи да би народи на овој територији боље живели. Зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији? Зашто би то била табу тема? Не причамо о насилној сецесији, рату, причамо о нечему што би могло, ако не данас онда за десет година, да се стави на дневни ред - рекао је Нешић.

          Нешић је указао да народи у БиХ имају различите интересе и погледе на будућност земље.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари