Лукач: Никад ми није било ни на крај памети да се физички обрачунавам са Додиком нити је за то било разлога

„МЕНЕ ЈЕ ДОДИК ПОЗВАО У ВЛАДУ И МОЖЕ ДА МЕ СМЕНИ – ЗА  ТО МУ НЕ ТРЕБА КОНЦЕНТРАЦИОНА ВЛАДА“?

* Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Опозиција већ годинама покушава да прави сукоб између Додика и мене, вероватно знају зашто им сметам ја, а зашто Додик и зашто би волели да постоји сукоб између нас. Ништа такво не постоји, није се дешавало нити ће се дешавати"

* „Људи користе за дневну политику чак и ситуацију када човек има здравствени проблем, јер сви знају да је Додик имао операцију вилице. Има ситуација – нагласио је - у којима имамо различите мишљења, али увек донесемо заједнички закључак који је у најбољем интересу грађана Републике Српске“

_____________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је у Бањалуци да је прича о сукобу између њега и лидера СНСД-а Милорада Додика - спекулација.

       „Опозиција већ годинама покушава да прави сукоб између Додика и мене, вероватно знају зашто им сметам ја, а зашто Додик и зашто би волели да постоји сукоб између нас. Ништа такво не постоји, није се дешавало нити ће се дешавати", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

       Лукач је нагласио да има свој однос према Додику и као човеку и као председнику странке, те да му ни у једном тренутку није пало на памет да се физички обрачунава с њим, нити је кад било разлога за то.

       „Људи користе за дневну политику чак и ситуацију када човек има здравствени проблем, јер сви знају да је Додик имао операцију вилице. Има ситуација у којима имамо различите мишљења, али увек донесемо заједнички закључак који је у најбољем интересу грађана Републике Српске", истакао је Лукач.

       На питање да ли је прича о концентрационој Влади Додиков покушај да га смени са места министра унутрашњих послова, Лукач је упитао зашто би Додик рушио постојећу Владу и правио неку концентрациону само да би њега "изгурао".

       „Он то може да уради када хоће јер сам дошао у Владу и преузео Министарство унутрашњих послова на његов позив и када он каже да ја више нисам потребан овде, ја ћу отићи из МУП-а, то је најмањи проблем. Нема потребе да он измишља било какве конструкције да би се мене решио, као што то опозиција покушава да представи", поручио је Лукач.

       Што се тиче саме концентрационо Владе, додао је Лукач, пределог Додика је вероватно ишао у том смеру да у потпуности допринесе заштити Републике Српске и да најодговорнији људи из свих странака забораве своје дневне политике и препуцавања и да сви ураде највише што могу да би заштитили Републику Српску и њене грађане.

       "Само у том контексту гледам тај предлог. То што опозиција није спремна да то ради, њихова је одлука", рекао је Лукач.

       Лукач је рекао да ће на данашњој посебној седници Републике Српске, између осталог, бити речи о томе како заштити грађане од евентуалних хапшења која би могла уследити након наметнуте одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка.

       "Видећемо шта ће народни посланици донети као закључак, односно да ли ћемо у закон уградити одредбу која би служила припадницима МУП-а да заштите све своје грађане од било каквог прогона", рекао је Лукач.

       Говорећи о недавној акцији МУП-а у којој су ухапшени инспектори МУП-а, Лукач је рекао да је МУП сложен систем са преко 7.300 припадника.

       „Без обзира што су то људи који треба да спроводе закон, у тако великом броју припадника увијек има оних појединаца који оду на другу страну. Од тога нису имуне ни било које друге полиције у свету. Битно је да се ми боримо против таквих. Онога за кога докажемо да се бави криминалом, да има контакте са криминалцима, неће заштити ни његова униформа нити значка и биће процесуиран", нагласио је Лукач.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари