Кустурица: Андрићград ће бити још важније место и још веће жариште културе

ДОДИК: АНДРИЋГРАД ЈЕ ПРОЈЕКАТ БУДУЋНОСТИ КОЈИ ЋЕ НАСТАВИТИ ДА СЕ РАЗВИЈА

* Емир КУСТУРИЦА: Ово је наше путовање Дрином и консултовање око будућности града. Наш председник Милорад Додик обећава не само опстанак, него и завршетак свих радова на овом јединственом месту

________________________________________________________

         AНДРИЋГРАД је пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и да се припрема за нову туристичку сезону, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у Вишеграду.

         - Увијек је добро разговарати са идејним творцем Андрићграда Емиром Кустурицом и увек је лако решити проблеме. Ентузијазам који он показује је немерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо - изјавио је Додик након састанка у Андрићевом институту.

         Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

         Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је данас у Вишеграду да ће Андрићград бити још важније место и још веће жариште културе, а да је председник Републике Српске Милорад Додик обећао завршетак свих радова на овом јединственом месту.

         Кустурица је истакао да постоје ствари које човек у животу може да планира или не планира.

         - Најлепше су оне које нису планиране давно или су одгађане и увек се десе. То је наше путовање Дрином и консултовање око будућности града. Наш председник Милорад Додик обећава не само опстанак, него и завршетак свих радова на овом јединственом месту - нагласио је Кустурица.

          Састанаку су осим Кустурице и Додика, присуствовали су и представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек, саветник председника Српске Перо Симић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић и директор предузећа "Хидроелектране на Дрини" Недељко Перишић.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари