Кошарац: Опозицији су Шмит и Марфи важнији од српског народа

„РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ЗАСЕБНА ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА И ИМА ИЗБОРНИ СУВЕРЕНИТЕТ“

* Сташа КОШАРАЦ: Никакво наметање решења неће побољшати политичке односе у БиХ, нити било коме донети добро, али се, нажалост, део политичке структуре у Федерацији БиХ ставља у функцију решења која намећу странци, што је за Српску потпуно неприхватљиво

* Црна мрља на седници Народне скупштине био је недостатак политичке храбрости опозиције да заједно са владајућом коалицијом одбије наметнута решења нелегитимног Кристијана Шмита, као и да се јавно успротиви малигном утицају америчког амбасадора Мајкла Марфија, који је усмерен против Српске и интереса српског народа

_____________________________________________________________

          РЕПУБЛИКА Српска је још једном показала способност да доноси одлуке на демократски начин и у складу са Уставом, изјавио је заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац.

          Рекао је да је видљива политичка одговорност руководства Републике Српске да се о актуелним политичким темама и безбедносним изазовима разговара у најважнијој институцији Српске, као и да сва решења треба да буду плод домаћег договора и производ домаћих политика.

          - То важи и за изборно законодавство Српске, у чему треба да учествују домаће политичке снаге како власти, тако и опозиције. О демократичности процеса најбоље сведочи чињеница да ће о Нацрту изборног закона Српске бити организована и јавна расправа како би све заинтересоване стране могле дати примедбе и сугестије - рекао је Кошарац.

          Он је истакао да Република Српска има изборни суверенитет, да је засебна изборна јединица и да може на законом предвиђен начин спроводити изборе.

          Кошарац је навео да било какво наметање решења неће побољшати политичке односе у БиХ, нити било коме донети добро, али и указао да се, нажалост, део политичке структуре у Федерацији БиХ ставља у функцију решења која намећу странци, што је за Српску потпуно неприхватљиво.

          - Ми позивамо на поштовање Устава и дејтонске структуре. Партнери смо за унутрашњи договор без уплитања странаца - поручио је Кошарац.

          Оценио је да је "црна мрља" на седници Народне скупштине био недостатак политичке храбрости опозиције да заједно са владајућом коалицијом одбије наметнута решења нелегитимног Кристијана Шмита, као и да се јавно успротиви малигном утицају америчког амбасадора Мајкла Марфија, који је усмерен против Српске и интереса српског народа.

          - Нису гласали за предложене закључке, чиме су потврдили да су у авансу према Шмиту и Марфију. Очигледно им је овај двојац неупоредиво важнији од српског народа. А још очигледније је да је највећи проблем опозиције, као и Шмита и Марфија, изборна воља грађана Српске који стоје уз политику председника Додика - навео је Кошарац за Срну.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари