Каран: Време је да се преиспита присуство „међународне заједнице“ у Дистрикту Брчко

НАГЛАСИО: ДИСТРИКТ ИМА СВОЈЕ МУЛТИЕТНИЧКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ КОЈЕ ФУНКЦИОНИШУ 

Синиша Каран

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Влада Републике Српске има сјајан пројекат за незапослене родитеље са четворо и више деце којима дајемо 750 КМ, плус порези и доприноси. Дистрикту испоручујемо електричну енергију по цени која је осам пута нижа од тржишне. Имамо и добру сарадњу са Полицијом дистрикта

_______________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас у Брчком да сматра да је дошло време да се преиспита потреба функционисања међународне заједнице у дистрикту и арбитражног трибунала за дистрикт.

          Он је подсетио да је дистрикт кондоминијум два ентитета, да се Република Српска тако и понаша и да пуне 23 године чини све да се потпуно имплементира коначна арбитражна одлука, те да је укључена у све инвестиционе пројекте у дистрикту.

          Каран је навео да је након 23 године коначна арбитражна одлука за Брчко имплементирана и да дистрикт има своје мултиетничке институције које функционишу у пуном капацитету.

          Каран, који је и арбитар Арбитражног трибунала из Републике Српске, подсетио је да је Устав БиХ промењен само једном и то амандманом један уводећи у коначну арбитражну одлуку дистрикта Брчко у Устав БиХ и дефинишући његов статус.

          Он је напоменуо и да Влада Републике Српске има своју канцеларију у дистрикту путем које грађани могу да остваре своја иста права, као и грађани Српске.

          - Влада Републике Српске има сјајан пројекат за незапослене родитеље са четворо и више деце којима дајемо 750 КМ, плус порези и доприноси. Дистрикту испоручујемо електричну енергију по цени која је осам пута нижа од тржишне. Имамо и добру сарадњу са Полицијом дистрикта - рекао је Каран новинарима након свечане академије поводом Дана дистрикта.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари