Каран: Од Шмита је гори само Уставни суд БиХ - ни они ни ОХР немају право да доносе законе

„БиХ НЕ МОЖЕ У ЕУ БЕЗ СРПСКЕ, А УСТАВНИ СУД БиХ НЕ МОЖЕ ФУНКЦИОНИСАТИ БЕЗ СРПСКИХ СУДИЈА“

Синиша Каран

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: У Уставу БиХ нема високог представника и високи представник не може доносити законе. Да су у Уставном суду БиХ само то рекли, сачували би БиХ

______________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да је Кристијан Шмит највећа претња безбедности у БиХ и да ни он ни ОХР немају право да доносе законе и да ће такво деловање удаљити БиХ од ЕУ, али и од појма суверене земље.

          Каран је истакао да законе на нивоу БиХ може доносити Парламентарна скупштина уз консензус Републике Српске и Федерације БиХ.

          - БиХ не може ни у ЕУ без Републике Српске. Онда имате високог представника који свих ових година, или Шмита који је нико и ништа, руши дејтонску структуру - рекао је Каран.

          Он је истакао да највећу одговорност за стање у БиХ, осим Шмита, сноси и Уставни суд БиХ који не може функционисати без српских судија.

          - Првог дана када су изашли из тога, они су постали неуставни и постали рушиоци ове земље. Од Шмита има само неко гори, а то је Уставни суд БиХ. У Уставу нема високог представника и високи представник не може доносити законе. Да су само то рекли, сачували би БиХ. То су два рушиоца БиХ - рекао је Каран.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=549530

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари