Каран: Америчке санкције против Српске су нетипична врста терористичког акта

„КРИСТИЈАН ШМИТ И САНКЦИЈЕ САД ПОСТАЈУ И БЕЗБЕДНОСНИ ПРОБЛЕМ ЗА СРПСКУ“

Синиша Каран

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Америчке санкције значе: казнићемо све оне који не дозвољавају унитарну БиХ. Казнићемо оне које чувају Дејтонски споразум, казнићемо све оне који не дозвољавају да ово буде земља само једног народа. И казнићмо све оне који желе да су чује њихов глас у заједничким инстистуцијама БиХ

_____________________________________________________

          КРИСТИЈАН Шмит и америчке санкције улазе постају безбедносни проблем за Републику Српску, рекао је министар унутрашњих послова Синиша Каран.

          Истакао је да америчке санкције представљају силу која руши међународно право.

          - Овде се ради о атаку силе и не само код санкција, него и код примене Дејтонског споразума - навео је Каран.

          Каже да је највећа санкција Српској Кристијан Шмит.

          - Он нам затвара све. Затвара грађанима права да у посредничкој демократији одлучују. Замислите да ми грађане на изборима питамо да ли Шмит треба да одлучује о нама. То је невероватан апсурд - јасан је Каран.

          Појаснио је шта заправо значе санкције.

          - То значи, казнићемо све оне који не дозвољавају унитарну БиХ. Казнићемо оне које чувају Дејтонски споразум, казнићемо све оне који не дозвољавају да ово буде земља само једног народа. И казнићмо све оне који желе да су чује њихов глас у заједничким инстистуцијама БиХ - навео је Каран.

          Нагласио је да су санкције удар на Српску и институције.

          - Удара се на министре, председника Републике, председника Владе, председника НСРС и српског члана Председништва БиХ. Неко је чак рекао када ударате на институције то може бити и тероризам - каже Каран.

          Подсетио је да кривично дело тероризам има у себи две компоненте - иделошку и политичку и удар на институције да нешто ураде или не ураде.

           - Ово је може бити једна врста нетипичног, али могућег и терористичког акта за Републику Српску - закључио је Каран.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари