Џаферовић негира чак и злочине АБиХ и муџахедина који су се догодили у његовој „командној зони“

ГАЛИЈАШЕВИЋ:  БОШЊАЧКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ НАЈВЕЋА ЈЕ СРАМОТА СВОГ НАРОДА

* Експерт за тероризам и безбедност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Џаферовић је са прозора свог стана могао посматрази како АБиХ и полиција у Музичкој школи у Зеници муче Србе и Хрвате. Током 1994. и 1995. био је начелник службе безбедности у Зеници и имао је све транскрипте и све разговоре муџахедина. Имао је, дакле, све податке од септембра до децембра о немилосрдном убијању, масакрирању и мучењу Срба са Возуће и да се то ради чак 20 дана након што је успостављен Дејтонски мир у БиХ

______________________________________________________________

       ЕКСПЕРТ за борбу против тероризмаи безбедност Џевад Галијашевић изјавио је да је Шефик Џаферовић највећа срамота бошњачког народа, човек који негира почињене ратне злочине такозване Армије БиХ и тиме директно доводи у питање и крши, за Сарајево прихватљив, "Инцков закон".

       - Џаферовић је са прозора свога стана могао посматрати како та војска и полиција мучи Хрвате и Србе у Музичкој гимназији у Зеници, а да није ништа предузео. Мирно је посматрао злочине над Србима на Возућој, чак и након потписивања Дејтонског споразума - рекао је Галијашевић Срни, коменаришући Џаферовићу тврдњу да "иза /такозване/ Армије РБиХ нису остале масовне гробнице и логори".

       Он је подсјетио да је Џаферовић био начелник Служби безбедности Зенице 1994. и 1995. године.

       - У то време, значи целе две године, почињени су највећи злочини који су чињени и у оквиру јединица /такозване/ Армије БиХ и у оквиру полиције коју је он контролисао. Он мирно посматра злочине, а онда лицемерно иде да ода пошту жртвама Вуковара, са којима нема никакве везе - навео је он.

       Галијашевић је указао да о злочинима такозване Армије БиХ сведоче и двије пресуде из Хага.

       - Зар он не зна да су два генерала у Хагу, командант те армије Расим Делић и начелник Генералштаба Енвер Хаџихасановић осуђени на затворске казне. Зар не зна да је у Хагу осуђен и командант Седме муслиманске бригаде пуковник Амир Кубура? Зар не види да се у овом тренутку у Суду БиХ суди готово свим командатима корпуса те армије од Сакиба Махмуљина, Атифа Дудаковића и осталих? - упитао је Галијашевић.

       Према његовим речима, Џаферовић не само да негира почињене ратне злочине, већ и правоснажне пресуде које су тим поводом изречене.

       Галијашевић је подсетио да је Џаферовић имао све транскрипте и све разговоре муџахедина.

       - Имао је, дакле, све податке од септембра до децембра о немилосрдном убијању, масакрирању и мучењу Срба са Возуће и да се то ради чак 20 дана након што је успостављен Дејтонски мир у БиХ - указао је он.

       Галијашевић је оценио да је негирање злочина такозване Армије БиХ од бошњачке политичке елите на челу са СДА дио пројекта, те да о томе сведочи и срамни споменик на Казанима, на којем не пише ко су почионици злочина, као и негирање убиства око 3.200 Срба у околини Сребренице, убијања и злочина у Крајини, те многих других.     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари