Дураковић први кренуо са „Инцковим законом“ – биће први и смењен због тога

ДОДИК: БИЋЕ СМИЈЕЊЕН ЗБОГ ПРОГОНА НОВИНАРА – О ТОМЕ ПОСТОЈИ САГЛАСНОСТ СТРАНАКА

* Уједињена Српска затражила од свих коалиционих партнера у Скупштини општине Сребреница смену Дураковића „јер нико не сме да вређа Републику Српску и њене грађане“

* Ћамил Дураковић недавно је објавио на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднео кривичну пријаву против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због његовог става на Твитеру о Сребреници

____________________________________________________

       СКУПШТИНА општине Сребреница ће након летње паузе ставити на дневни ред смену председника Скупштин Ћамила Дураковића, рекао је данас српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Истакао је то заједнички договорено и закључено.

       - Ставићемо смјену Дураковића на дневни ред због прогона новинара. У том погледу постоји консензус свих политичких странака - рекао је Додик на конференицији за новинаре, преноси РТРС.

       Претходно је Уједињена Српска затражила од свих коалиционих партнера у Скупштини општине Сребреница смену Дураковића „јер нико не сме да вријеђа Републику Српску и њене грађане“.

       Из Уједињене Српске је саопштено да је ова странка била против и није гласала за избор Дураковића.

       - Дураковић је, након избора на место председника Скупштине, злоупотребио поверење одборника који су га изабрали и бави се активностима које изазивају поделе и уносе немир међу грађане Сребренице - став је Уједињене Српске.

       У саопштењу се наводи да Уједињена Српска очекује брзо реаговање свих одборника из партија регистрованих у Републици Српској, који, како су навели, „морају послати поруку да нико не сме да вријеђа Републику Српску и њене грађане“.

       Предлог иницијативе за смену упутили су Општински одбор Уједињене Српске Братунац и страначки Регионални одбор Бирач.

       Ћамил Дураковић недавно је објавио на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднео кривичну пријаву против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због његовог става на Твитеру о Сребреници.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари