Додик: СПС има 24 сата да потпише коалициони споразум за Бањалуку

„СНСД ЈЕ ОСТВАРИО ДОБАР РЕЗУЛТАТ КОЈИ ЈЕ ПОКВАРИО ЈЕДИНО ПОРАЗ РАДОЈИЧИЋА“

* Председник СНСД Милорад ДОДИК: Имамо 41 општину сигурну, а вероватно ћемо имати 45 општина, кад додамо оне које су добили наши коалициони партнери Уједињена Српска и Демос. Колација око СНСД освојила је око 70 одсто гласова у Бањалуци

_________________________________________________________________

       КОАЛИЦИОНИ споразум за Бањалуку није потписала једино СПС. Коалиција ће сад одлучити да ли ће ићи са њима у сарадњу, рекао је председник СНСД-а Милорад Додик на конференцији за новинаре.

       Додик је рекао да ће ускоро одлучити да ли ће кадар СПС-а бити смењен са функција, ако не потпишу коалициони уговор у року од 24 сата.

       „Ми не тражимо од никога да потпише с нама споразум, али нисмо спремни за прескакање", рекао је Додик.

       Лидер СНСД-а саопштио је данас да је потписан коалициони споразум у Бањалуци чиме је остварена већина у скупштини града, међутим споразум су одбили да потпишу у СПС.

       "Овог тренутка смо потписали коалициони споразум о формирању скупштинске већине у Бањалуци у коме су СНСД, УС, ДЕМОС, Градски одбор ДНС и СП. Коалициони споразум није потписала СПС", рекао је Додик.

       Казао је да се јутрос чуо са Гораном Селаком, председником СПС-а.

       "Питао сам Селака да ли је спреман да потпише, он је рекао да јесте, и на крају јавио да не жели да потпише", појаснио је Додик.

       Он је рекао да је СНСД остварио добар резултат који је покварио губитак Бањалуке.

       "Ми смо се консолидовали и прегруписали. Имамо 41 општину сигурну, а вероватно ћемо имати 45 општина, кад додамо оне које су добили наши коалициони партнери Уједињена Српска и Демос", рекао је Додик.

       Он је рекао да је коалиција око СНСД-а освојила је око 70% гласова у Бањалуци.

       „Један од најбољих градоначелника у историји града је Игор Радојичић и то ће показати време", казао је Додик.

       (извор: НН)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари