Додик: Погледајте како Срби живе у ФБиХ – тако бисмо сви живели у унитарној БиХ

ВИШКОВИЋ НА ТРИБИНИ СНСД У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: ОПОЗИЦИЈА УЗИМА НОВАЦ ОД НЕПРИЈАТЕЉА СРПСКЕ

* Милорад ДОДИК: Ово је Српско Сарајево – једном ћемо му вратити то име. Волим ваш патриотизам који је тако јак, који не мрзи али брани упорно своје. Када треба да говорим о Србима, патриотизму, онда кажем да је Српско Сарајево прави пример за то...

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Додик нема противкандидата, зато што је он човек који управља процесима, политичким и економским. Нама треба председник који зна да прича и о гасоводу, и о путевима, и о надлежностима Републике, а он зна и да препозна смицалице из Брисела или неког другог места. Зато ће Додик победити

* Љубиша ЋОСИЋ: „Треба нам тунел између Пала и Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, треба нам да у наредне две године завршимо три траке преко Романије. Источно Сарајево треба да постане једниствен туристички град који ће имати два гондолска повезивања са Јахорином

__________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД за председника Републике Српске на предстојећим изборима, поручио је да је Источно Сарајево завет политике СНСД-а.

       „Волим ваш патриотизам који је тако јак, који не мрзи али брани упорно своје. Када треба да говорим о Србима, патриотизму, онда кажем да је Српско Сарајево прави пример за то. Неће нам никада укинути да је ово Српско Сарајево, без обзира шта говорили о томе и сигурно ће једнога дана поново бити враћен тај назив", рекао је Додик на трибини СНСД-а у Источном Сарајеву.

       Он је подсетио да су Срби у Сарајеву оставили 100 милијарди КМ у изграђеним становима, инфраструктури, школама, јер нису хтели да живе у неслободи и показали да су прави наследници вековног карактера Срба, а то је да желе да живе тамо где је слобода.

       „Ми само желимо слободу за себе и да други живе у слободи. Срби су научили кроз историју да слобода зависи од тога да ли имају своју државу. Ако немате државу, само погледајте како Срби живе у Федерацији, без Републике Српске и како бисмо живели ми сутра у унитарној БиХ", рекао је Додик. 

       „Поносан сам што сам имао прилику да са вама реализујем велике пројекте. Урадићемо овде све што можемо, урадићемо и тунел, урадили смо пут и болницу, урадићемо и све што треба за Универзитет, Ректорат, Музичку академију, имамо у плану да према Вишеграду направимо ауто-пут који се качи на европски коридор и да се отвори Источно Сарајево", додао је Додик.

       Кандидат СНСД за српског члана Председништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је грађанима Источног Сарајева да ће у Сарајеву бити функционер и политичар Републике Српске, а не сарајевски функционер, нити босански политичар.

       „Додик нема противкандидата, зато што је он човек који управља процесима, политичким и економским, а нама треба председник који зна да прича и о гасоводу, и о путевима, и о надлежностима Републике, а зна да препозна и смицалице из Брисела или неког другог места. Зато ће Додик победити", рекла је Цвијановићева.

       Она је истакла да народу у Републици Српској треба сигурност, да кроз ова тешка времена прође на начин да буде стабилна и да тако остане.

       "То ће бити гаранција, а та гаранција се зове Милорад Додик на челу Републике Српске. Треба нам јака Влада која ће морати да има стабилну скупштинску већину. А ми у Сарајеву ћемо бити десна рука нашем председнику, нашој Влади и нашој Народној скупштини. И победићемо јер разумемо да смо одговорни вама и пред вама, а не пред страним амбасадама", поручила је Цвијановићева.

       Носилац листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице три Радован Вишковић указао је да опозиција узима новац од непријатеља Републике Српске да ради на штету Српске.

       Он је позвао грађане Источног Сарајева да гласају за листу СНСД за Народну скупштину и Парламентарну скупштину.

       Носилац листе СНСД за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам Љубиша Ћосић нагласио је да је Сарајевско-романијска регија страдална регија која окупља 80.000 људи који су мост између Херцеговине, Подриња и Бирча.

       Иако је у протеклих неколико година урађено много пројеката, Ћосић је рекао да Источном Сарајеву треба нови инвестициони циклус.

       "Треба нам тунел између Пала и Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, треба нам да у наредне две године завршимо три траке преко Романије. Треба да завршимо школу у Источном Новом Сарајеву, као и гимназију у Источној Илиџи", навео је Ћосић.

       Ћосић је додао да Источно Сарајево треба да постане једниствен туристички град који ће имати два гондолска повезивања са Јахорином, један са Пала, који ће доводити људе из Србије и други из Источног Новог Сарајева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари