Додик: Оружане снаге БиХ нису Оружане снаге БиХ већ неке друге - стране силе

НАЈАВИО ДА ЋЕ ПЕНЗИЈЕ У СРПСКОЈ У ЈАНУАРУ БИТИ ПОВЕЋАНЕ 3,5-4 ОДСТО

* Буџет Српске редовно измирује све обавезе, нисмо имали смањења, имамо стабилне приходе иако постоје одређени проблеми узроковани вирусом корона. Србија ће нам дозначити 20 милиона евра за буџет Српске»

* «Предсједник БиХ? То смо већ одбијали и још ћемо 100 година! Захтјеви СДП и СДА за нас су неприхватљиви и са наше стране неће бити разматрани, нити ће бити на дневном реду»

* «У БиХ је требало извршити демилитаризацију. Жали боже трошка који је огроман за функционисање ОС БиХ и нажалост повећан. Мислим да треба ићи на редукцију Оружаних снага и смањење трошкова тих снага»

_______________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је данас у Бањалуци да је извршни комитет те странке закључио да је буџет Републике Српске стабилан, да се измирују све буџетске обавезе, а што је видљиво из другог ребаланса буџета који износи 3,636 милијарди КМ и виши је од планираног првим ребалансом.

       «Редовно измирујемо све обавезе, нисмо имали смањења, имамо стабилне приходе иако постоје одређени проблеми узроковани вирусом корона. Србија ће нам дозначити 20 милиона евра за буџет Српске", рекао је Додик новинарима након седнице ИК СНСД-а у проширеном саставу.

       Он је навео да ће од 1. јануара пензије у Српској бити повећане за 3,5 до четири одсто.

       Када је реч о изборима, Додик је навео да је Извршни комитет констатовао да је СНСД показао изборну снагу, победивши у 42 општине у Републици Српској и три у Федерацији БиХ (ФБиХ).

       Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, Додик је оцијенио да је она и даље комплексна и да Република Српска интензивно ради на набавци вакцине против вируса корона.

       Поручио је да иницијативе, попут СДП-ове о уставним променама у БиХ, неће бити разматране и на дневном реду, наводећи да је то за Републику Српску неприхватљиво и да мора бити поштована воља два ентитета и три конститутивна народа да се нешто мења.

       Додик је рекао новинарима у Бањалуци да такве ствари слуша 20 година, те да СДП, СДА и неки други ово питање стално ваде из нафталина.

       «То у суштини није ништа ново, већ се стално покушава иста ствар. Људи морају разумјети да то уопште неће бити на дневном реду. Могу они имати иницијативе какве хоће, али БиХ мора одражавати суштину. Воља два ентитета и три конститутивна народа да се нешто мења и договара или не мења мора бити поштована", оценио је Додик.

       Он је рекао да је раније слушао и далеко веће захтеве, па и оне да се бира само један председник непосредно на изборима у БиХ.

       «Али и то је бивало одбијено и биће и у наредних 100 година ако буде предложено", поручио је Додик.

       Он је рекао да бошњачке партије покушавају да таквим захтевима изазову мало пажње када нема других догађаја.

       «Понављам, за нас су такви захтеви неприхватљиви и са наше стране неће бити разматрани, нити ће бити на дневном реду", рекао је Додик.

       Он је поводом 15 година од оснивања Оружаних снага БиХ поновио да је у БиХ требало извршити демилитаризацију.

       «То нису Оружане снаге БиХ већ неке друге стране силе. Жали боже трошка који је огроман за њихово функционисање и нажалост повећан. Мислим да треба ићи на редукцију Оружаних снага и смањење трошкова тих снага", рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари