Цвијановић: Лаж је да сам писмо државама чланицама УН послала преко амбасаде Србије

ЛИЦЕМЕРНО ЈЕ КРИТИКОВАТИ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ИЗ ГРАДА ИЗ КОЈЕГ ЈЕ ПРОТЕРАНО 150.000 СРБА

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Дениса Бећировића очигледно боли истина, па би и председнику Србије и званичницима Републике Српске, а верујем и свим Србима, најрадије ставио траку преко уста и ускратио право да говоре, а и да мисле... Бећировићева србофобија је испод сваког цивилизацијског нивоа

* Из Кабинета српског члана Председништва БиХ саопштено: „Ноторна неистина и одраз крајњег цинизма је тврдња да смо игнорисали Сталну мисију БиХ при УН“

________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ, Жељка Цвијановић истакла је да је србофобија члана Председништва БиХ Дениса Бећировића испод свих цивилизацијских вредности, а не, како он то подмеће, изјаве председника Србије Александра Вучића.

         - Бећировића очигледно боли истина, па би и председнику Србије и званичницима Републике Српске, а верујем и свим Србима, најрадије ставио траку преко уста и ускратио право да говоре, а и да мисле. Лицемерно је држати слово о цивилизацијским вредностима из града из којег је протерано 150 хиљада Срба - наводи Цвијановић.

         Додаје, да су у истом том Сарајеву 90-их укинути чак и називи многих улица које су носиле имена народних хероја и заслужних антифашиста, и то само зато што су били Срби.

         - Истовремено, улице су називане по озлоглашеним нацистичким сарадницима, антисемитима и Хитлеровим симпатизерима, по којима и данас носе име. Уместо да 6. априла говори о таквим антицивилизацијским тековинама у сопственом дворишту, Бећировић напада председника Србије, у нади да ће тако нарасти у очима бошњачке јавности - додаје Цвијановић.

         Из Кабинета српског члана Председништва БиХ саопштено је да је апсолутна неистина да је Кабинет послао писмо органима УН и мисијама земаља чланица преко амбасадора Србије при УН.

         - Ноторна неистина и одраз крајњег цинизма је тврдња да је Кабинет српског члана игнорисао Сталну мисију БиХ при УН. Управо је супротно, писмо је послано редовним дипломатским каналима, посредством МИП-а и Сталне мисије БиХ при УН, али они нису извршили своју законску обавезу и проследили га на адресе - саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.

         Знајући за могуће манипулације, које су се нажалост дешавале и раније, нагласили су из Кабинета, писмо је послато и директно органима УН-а и мисијама свих земаља чланица, а не само једне.

          - Од надлежних органа тражићемо да утврде да ли је у погледу појединачних писама чланова Председништва постојао различит третман, односно да ли је писмо бошњачког члана прослеђено на наведене адресе, док то није учињено са писмом које је упутила српски члан Председништва. Такође, биће неопходно утврдити и да ли је шеф мисије БиХ при УН поступао на основу акта Председништва или је то учинио самоиницијативно - навели су из Кабинета српског члана Председништва БиХ.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари