Будимир: Понудићемо разграничење јер - како функционисати у БиХ у којој је све злоупотребљено?

НАГЛАСИО: МОРАМО ДА ЗАШТИТИМО НАШ НАРОД ОД ПОЛИТИЧКОГ ПРОГОНА АМЕРИКАНАЦА

Жељко Будимир

* Жељко БУДИМИР: Ми смо страна која је потписала Дејтонски споразум. Американци су до резолуције у Сребреници дошли преко злоупотребе спољне политике БиХ

____________________________________________________________

          МИНИСТАР за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да је Амбасада САД у БиХ до сада показала праксу мешања у унутрашње ствари БиХ, а посебно када је реч о Србима.

          - Ми као политички представници Срба немамо другог избора, ма колика цена према нама била, него да пробамо да заштитимо наш народ од онога што се зове политички прогон од Американаца свих оних који слободно мисле и којима је стало да раде у интересу свог народа - рекао је Будимир.

          Према његовим речима, оно што су као Влада усвојили и што намеравају да ураде у наредном периоду јесте да као страна која је потписала Дејтонски споразум понуде разграничење са Федерацијом БиХ.

          - Јер, поставља се питање како функционисати у БиХ у којој је све злоупотребљено - упитао је Будимир, коментаришући претње Амбасаде САД у БиХ да сецесија или "раздруживање" Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске.

          Будимир је нагласио да би га било срамота да је дипломата, посебно амерички, а да је до резолуције у Генералној скупштини УН дошло преко злоупотребе спољне политике у БиХ.

          - Било би ме срамота да нико од оних људи који су задужени за спољну политку, а то је српски члан Председништва БиХ, није одлучивао о томе, да је ово била једна дипломатска диверзија да би се стигматизовао један народ и Република Српска као његов политички и територијални субјект у БиХ - истакао је Будимир за Срну.

          Амбасада САД објавила је да сецесија или "раздруживање" Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске".

          (Срна)

        

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари