`Антигеноцидне допуне` Кривичног законика добиле печат Владе Српске

ПОДРЖАЛА И ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О НЕПРИМЕЊИВАЊУ ИНЦКОВЕ ОДЛУКЕ

       ВЛАДА Српске је на данас одржаној седници дала зелено светло Приједлогу закона о допуни Кривичног законика Републике Српске.

       - Влада Републике Српске сматра да је Предлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру  по хитном поступку - наводи се у саопштењу Биро за односе са јавношћу Владе Српске.

       Према допунама Кривичног закона Републике Српске, које су договорили представници парламентарних странака из Српске, онај ко Републику Српску назове геноцидном може да добије до 15 година затвора.

       У саопштењу се наводи да је Влада Републике Српске данас утврдила и мишљење о Предлогу закона о непримењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, по хитном поступку.

       - Влада Републике Српске сматра да је Предлог закона о непримењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру - истакнуто је у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари