Амбасада САД у Сарајеву: БиХ не може у ЕУ без измене Устава, односно Дејтонског споразума

МЕШАЊА СТРАНИХ АМБАСАДОРА И ЛАЖНИХ ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА САМО УБРЗАВАЈУ НЕСТАНАК БиХ

Вероватно би се осећала удобније да је око ње зид

висине 100 метара - амбасада САД у Сарајеву

* Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Саопштење америчке амбасаде је чисти безобразлук и провокација. Свака прича о неопходности промене Устава БиХ није ништа друго до рушење договора и саме могућности да се постигне договор кључних унутрашњих фактора у БиХ. А то би аутоматски значило и крај европског пута БиХ

* „Нека нико не сумња да Република Српска никада неће дозволити да се промени карактер БиХ. Она може бити искључиво земља три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета или је неће бити, а Републике Српске ће сасвим сигурно бити“

__________________________________________________________

          СВАКО ко је за рушење договора политичких представника три конститутивна народа и два ентитета у БиХ из Лакташа је нерпијатељ БиХ, јер се директно залаже за њену нестабилност, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

          Ковачевић је рекао да сумња да постоји било ко нормалан ко може да поверује да ико, па била то и Амбасада САД, жели боље БиХ од свих нас који у њој живимо и од чијих одлука зависе наши, а не њихови животи.

          Зато је, указао је он, свака прича о неопходности промене Устава БиХ ништа друго до рушење договора и саме могућности да се постигне договор кључних унутрашњих фактора у БиХ.

          - Не смемо да заборавимо да кажемо да би то аутоматски значило и крај европског пута БиХ. Зато морамо да нагласимо још једном да само договор, консензус и компромис представника три народа и два ентитета у БиХ омогућавају опстанак и будућност за БиХ, док наметања одлука и мешања у политички живот БиХ странаца, правих или лажних високих представника или амбасадора само убрзавају нестанак БиХ - указао је Ковачевић, који је и делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

          Он је нагласио да "зато морамо јасно да кажемо да је јучерашње саопштење америчке Амбасаде чисти безобразлук и провокација и то је нешто што се мора назвати правим именом".

          - Нико не треба да сумња у то да Република Српска никада неће дозволити да се промени карактер БиХ. БиХ може бити искључиво земља три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета или је неће бити, а Републике Српске ће сасвим сигурно бити - закључио је Ковачевић за Срну.

          Америчка Амбасада у Сарајеву навела је у јучерашњем саопштењу да, како кажу, "БиХ не може у ЕУ без измене Устава, односно Дејтонског споразума".

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари