Зорани и Андрији медаље и титуле

СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

ПРОГЛАСИО НАЈБОЉЕ КЛУБОВЕ И ТАКМИЧАРЕ

  • Ужички „Алекса Дејовић“ најбољи клуб, Зорана Аруновић најбоља такмичарка, Андрија Златић најбољи такмичар, Павле Златић најуспешнији тренер у 2011. а основу ранг листа СС Србије

        ЧЛАНОВИ Управног одбора Стрељачког савеза Србије на седници у Привредној комори Србије (председавао Обрад Стевановић, председник) утврдили су ранг листе најбољих стрелаца за 2011. а свечано проглашење обавиће се на Скупштини СС Србије у јануару идуће године.

        Најуспешнија такмичарка је Зорана Аруновић (пиштољ, Црвена звезда). Ове године је освојила унверзитетско сребро МК пиштољем и сребро на Светском  купу у Минхену ваздушним пиштољем. На Шампионату Европе у марту ове године у Бреши била је са Јасном Шекарић и Бобаном Величковић,чланица репрезентације Србије која је одбранила злато ваздушним пиштољем. Појединачно, била је шеста. На ЕШ у Београду у јулу освојила је осмо место у финалу МК пиштољем. На Првенству Србије ове године припале су јој обе титуле – ваздушним и МК пиштољем, као и оба екипна злата.  МК пиштољем је победила и у Купу Србије, док је у овом такмичењу ваздушним пиштољем била друга.  Аруновићева је и најбоља такмичарка на ранг листи за сениирке.

         Најуспешнији стрелац је Андрија Златић (пиштољ) из ужичког клуба „Алекса Дејовић“. У изузетној сезони, освојио  је седам медаља. Победио је у финалу Светског купа у Вроцлаву МК пиштољем и освојио, уз златну медаљу и  једно од најпрестижнијих признања светског стрељаштва кристални глобус ИССФ, на Шампионату Европе у јулу у Београду окитио се златном медаљом МК пиштољем, а у марту је ваздушним пиштољем на ЕШ у Бреши освојио сребро.

        Са светских купова ове године Златић се вратио са четири медаље. У Чангвону  је освојио злато ваздушним пиштољем, у Форт Бенингу бронзу МК пиштољем а круна је био  Минхен где се окитио са два сребра - МК и ваздушним пиштољем. Завршио је сезону на првом месту светске ранг листе ваздушним и на другом месту МК пиштољем.Златић је први и на ранг листи за сениоре.

         У осталим сениорским и јуниорским категоријама најбољи стрелци по дисциплинама су - пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), јуниори: Игор Чотра (Звездара), јуниорке: Ташана Богатиновски (Панчево), пиштољ - јуниори: Душан Латиновић (Кикинда), јуниорке: Даница Рашета (Земун Центар).

         Најбољи клуб је  ужички „Алекса Дејовић“ са 1.075,33 бода. Друга је Црвена звезда са 887, 56 а трећи Нови Сад са 702,99 бодова. Укупно је рангирано 26 клубова.

        Павле Златић, тренер у ужичком клубу „Алекса Дејовић“ проглашен је за тренера године.

        Прихваћена је оставка Горана Максимовића не место председника Стручне комисије СС Србије. Оставку је поднео јер је изабран за в. д. селектора репрезентација и  тако је,  на неки начин, дошао у „сукоб интереса“ на ове две функције. За новог председника предложен је Никола Марић  (Бгд електране) који је уједно и мандатар и изабраће чланове Стручне комисије у најскоријем року.

        На предлог в. д. селектора Горана Максимовића, за  координатора - тренера свих репрезентативних селекцијаа пушком одређена је Мира Максимовић, док је координатор - тренер за пиштољ Јелена Аруновић и оне ће бити на овим функцијама до завршетка олимпијског циклуса.

        Стрељачки савез Србије има 42 категорисана стрелца. Усвојена је и листа стпендиста на којој је 15 такмичара и такмичарки: Андреа Арсович, Ивана Максимовић, Зорана Аруновић, Дамир Микец, Димитрије Гргић, Ташана Богатиновски, Бобана Величковић, Игор Чотра, Драган Марковић,  Драгана Тодоровић, Јелена Аруновић, Миленко Себић, Дејан Пешич, Габриел Даутовић.

        Прихваћен је  предлог Стрељачког савеза Централне Србије да се за новог члана УО ССС именује Миомир Спасојевић (Јагодина) уједно и председник овог регионалног савеза, уместо Драгослава Бате Милошевића (Ниш) који је на последњој скупшини ССС резрешен дужности.

        Шампионате Србије у идућој године организоваће – ваздушно оружје, „А“ програм: Смедерево  (10. и 11. март), „Б“ и „Ц“ програм: Кикинда (31. март и 1. април), МК оружје – „А“ програм- јуниори: Нови Сад (6. и 7. јул), „А“ програм сениори: Нови Сад (16. и 17. јул), „Б“ и Ц“ програм, серијска пушка: Ћуприја (8. и 9. септембар).

(Инфо центар малих спортова БСС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари