Ђоковић у полуфиналу

   НОВАК У ЧЕТВРТФИНАЛУ САВЛАДАО МОНФИСА

 

     СИНСИНАТИ, 20. август 2011. - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира мастерс серије у Синсинатију, пошто је у четвртфиналу савладао Француза Гаела Монфиса у три сета - 3:6, 6:4, 6:3.

     За улазак у финале, Ђоковић ће у су- боту игати против Чеха Томаша Бердиха, који је у четвртфиналу победио Швајцарца Роџера Федерера.

     Бердих је тренутно девети тенисер света, а он и Ђоковић су се до сада састајали седам пута и резултат је 6:1 у корист српског играча.

     До победе у дуелу против Монфиса, који на АТП листи заузима седмо место, Ђоковић је стигао уз доста проблема после два и по сата игре.

   

 

     Први сет најбољи тенисер света одиграо је доста споро и деконцентрисано. У појединим тре- нуцима изгледало је као да игра некако безвољно. Правио је доста за њега некарактеристичних грешака, није искористио пет прилика за брејк и заслужено је изгубио тај део игре.

     Монфис је, с друге стране, играо свој најбољи тенис. Погађао је из свих позиција, а после првог сервиса освојио је чак 89 одсто поена.

     У другом сету Ђоковић је полако почео да диже ниво игре, а Монфис је из гема у гем посустајао. Свој први брејк у мечу српски тенисер је направио у петом гему, али је Француз успео да узврати већ у наредном.

     Упркос томе, већ тада је било очигледно да Монфис све теже парира Ђоковићу и коначно је попустио у деветом гему, када му је први играч света други пут одузео сервис и повео 5:4, а потом на свој сервис завршио сет.

     Трећи сет Ђоковић је почео брејком у првом гему и то је одлучило победника. Монфис је на почетку тог дела игре остао без снаге и у једном тренутку је изгледало да једва стоји на ногама, али се после два гема опоравио.

     Повратка у меч му, међутим, више није било, јер је Ђоковић у финишу трећег сета коначно заиграо на виском новоу и лако је завршио меч брејком у деветом гему.

     Пласманом у полуфинале Ђоковић је зарадио 180 поена, јер је прошле године испао у четвртфиналу, и сада има 2.260 поена више од Рафаела Надала.

     Уколико би освојио турнир, Ђоковић би Отворено првенство САД почео са 2.900 поена више од шпанског тенисера.

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари