Типсаревића не чека Троицки већ Багдатис

   АТП ТУРНИР У КУАЛА ЛУМПУРУ БЕЗ СРПСКОГ ФИНАЛА

  • Типсаревић досад играо у четири АТП финала, али ни једном није био победник
  • Троицки је деловао потпуно безвољно и Багдатис је до финала стигао много лакше него што је могао да очекује

        КУАЛА ЛУМПУР, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале турнира у Куала Лумпуру, пошто је у полуфиналу победио Јапанца Кеија Нишикорија у два сета - 6:4, 6:3.

        Типсаревић ће сутра у финалу играти против Кипранина Маркоса Багдатиса, који је у првом полуфиналу савладао Виктора Троицког са 6:3, 6:1.

        Типсаревић и Багдатис до сада су се састајали три пута и кипарски тенисер води 2:1.

        У мечу против Нишикорија, репрезентативац Србије био веома сигуран и наставио је победничку серију у међусобним сусретима са јапанским тенисером, Ово му је била пета победа из исто толико сусрета.

        Први сет Типсаревић је "преломио" у петом гему, када је направио први од три брејка у мечу, а потом је ту предност чувао до краја.

        Чини се да се Нишикори већ тада помирио са поразом, јер је изгубио свој сервис већ у првом гему другог сета. У другом је имао четири прилике да врати брејк, а када их није искористио, било је јасно да ће Типсаревиæ стићи до свог петог финала на АТП туру.



        Српски тенисер у финалима је играо у Москви (2009), Ден Бошу (2010) и ове године у Истборну и Дилреј Бичу, али је сва четири дуела изгубио.

        Троицки није успео да се пласира у финале турнира у Куала Лумпуру, пошто је у полуфиналу изгубио од Кипранина у два сета - 6:3, 6:1.

        После два добро одиграна меча на овом турниру, Троицки је данас разочарао, пре свега због недовољне борбености И жеље да уради нешто више.

        Иако је у првом сету први направио брејк и дошао до предности, српски тенисер је изгубио веома лако. У већем делу меча, а поготово у другом сету, Троицки је деловао потпуно безвољно и Багдатис је до финала стигао много лакше него што је могао да очекује.

        Највише проблема Троицки је имао са другим сервисом, после којег је освојио само 16 одсто поена. Због тога је Багдатис од седам прилика за брејк искористио шест и потпуно заслужено стигао до друге победе у трећем дуелу против Троицког.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари