У финалу две Чехиње

    ПОРАЗ ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ У ЛИНЦУ

        ЛИНЦ, (ФоНет) - Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у финале турнира у Линцу, пошто је у полуфиналу изгубила од Чехиње Петре Квитове у три сета - 4:6, 6:4, 6:3.

        Иако у меч против првог носиоца није ушла као фаворит, Јанковић је добро почела. Успела је да реализује обе брејк шансе које је имала, па је упркос једном изгубљеном гему на свој сервис добила први сет.

        У другом сету вођена је велика борба и чак у пет од десет гемова направљени су брејкови. Успешнија је била Чехиња, која је од четири прилике да Јелени одузме сервис искористила три, док је српска тенисерка два пута била успешна приликом брејк лопти.

        Трећи сет потпуно је припао Квитовој, која је проценат првог сервиса у том делу игре подигла на 80 одсто, док је Јелена убацивала тек сваки други почетни ударац.

        Ту предност Чехиња је умела да искористи, мада јој је било потебно чак седам прилика да би направила брејк, који је после два и по сата игре одлучио меч.

        Квитова ће у финалу играти против Словакиње Доминике Цибулкове, која је у другом полуфиналу поведила Чехињу Луси Сафарову са 6:1, 6:4.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари