Јанко у четвртфиналу можда против Новака!

 НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ ТИПСАРЕВИЋА

НА ЈЕДНОМ ГРЕН СЛЕМ ТУРНИРУ

  • Типсаревић елиминисао и Шпанца Хуана Карлоса Ферера у четири сета - 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

  • Добрим играма на УС Опену већ стигао до 13. места АТП листе, па је једну позицију испред Виктора Троицког

     ЊУЈОРК, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је у осмини финала победио Шпанца Хуана Карлоса Ферера у четири сета - 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

     На тај начин он је остварио најбољи резултат на једном грен слем турниру у каријери, а за улазак у полуфинале бориће се са победником дуела између Новака Ðоковића и Александра Долгополова.

     У дуел против Ферера, који је својевремено био први на АТП листи, Типсаревић је ушао као фаворит и одличном игром то је потврдио. У првом сету до предности је могао да стигне већ у другом гему, али није искористио две везане брејк шансе. Касније су обојица тенисера успевали да добију гемове на свој серви, а одлука је пала у 12. гему, када је српски тенисер коначно направио брејк.

     У другом сету Типсаревић је имао проблема са стопалом, а потом и са коленом, па је два пута тражио помоћ лекара, али је наставио меч. У том делу игре није било брејка, а у тај брејку је Јанко био потпуно деконцентрисан и лако га је изгубио.

     Меч је одлучен у десетом гему трећег сета, када је Ферер на сервис Типсаревића водио 30:0. Српски тенисер је, међутим, успео да се извуче из те ситуације, добио је гем, а онда је у наредном направио брејк и испоставило се да је тиме сломио отпор Шпанца.

     Четврти сет био је само формалност, јер се Ферер предао када је изгубио већ свој први сервис и Типсаревић је после три сата и 45 минута стигао до победе која га је довела на 13. место АТП листе, једну позицију испред Виктора Троицког.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари