Са Немцима у Арени

Упркос нерешеној игри са Словачком (21:21), рукометаши Србије први у групи

* После изванредне игре у првом полувремену, која је била на нивоу оних против Пољске и Данске, у других пола сата је уследио велики пад, пре свега у концентрацији, што су Словаци искористили и извукли бод

         БЕОГРАД, (ФоНет) - У утакмици трећег кола А групе шампионата Европе за рукометаше, репрезентација Србије играла је вечерас у Београду против Словачке нерешено 21:21 (13:6) и у другу фазу такмичења преноси максимална четири бода.

         Поред Србије, у другу фазу су из А групе прошли Пољска са два бода и Данска, која не преноси ниједан бод.

         У нофоформираној групи играће још репрезентације Немачке, Шведске и Македоније, које су заузеле прва три места у Б групи. Немци преносе четири бода, а Швеђани и Македонци по један бод.

         Такмичење се наставља у суботу, када ће репрезентација Србије у Београдској арени играти против Немачке.

         У утакмици против Словачке репрезентативци Србије су приказали два лица. После изванредне игре у првом полувремену, која је била на нивоу оних против Пољске и Данске, у других пола сата је уследио велики пад, пре свега у концентрацији, што су Словаци искористили и извукли бод.

         Селектор репрезентације Србије Веселин Вуковић испунио је обећање и дао је шансу играчима који су имали малу минутажу, или уопште нису играли против Пољске и Данске. Прилику је максимално искористо голман Драган Марјанац, који је зауставио много тешких удараца, а одбранио је чак три седмерца.

         Честе измене прилично су пореметиле ритам нашег тима, што је резултирало са чак 15 примљених голова у другом полувремену, али је много важније што су најоптерећенији играчи добили прилику за предах уочи наредних одлучујућих сусрета.

         Поред тога, веома је важно што се у екипу вратио пивот Растко Стојковић, који се опоравио од повреде рамена, јер би његово одсуство у наредној фази такмичења био велики хендикеп.

         Србија: Марјанац (11 одбрана), Шешум 1, Вујин, Никчевић, Манојловић 1, Тоскић 1, Станић, Илић 4, Марковић 2, Продановић 5, Стојковић 2, Костадиновић 1, Бељански, Вучковић, Чутура 3, Станковић 1.

         Словачка: Штохл (16 одбрана), Путера, Рабек, Кукучка 4, Дудаш 2, Хрушчак, Вало 3, Копчо 2, Петро, Ковацин, Микецки 1, Дуриш 3, Урбан 3, Страновски, Антл 3.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари