Рукомет: Финале Купа игра се у Панчеву

EHF СЕ УСПРОТИВИЛА ДА ТУРНИР БУДЕ ОДРЖАН У ЗУБИНОМ ПОТОКУ

        Одбор за хитна питања Рукометног савеза Србије (РСС) донео је у уторак одлуку да завршни турнир Купа Србије за мушкарце буде одржан у Панчеву, уместо у Зубином Потоку као што је раније било планирано.

       „Сагледавши целокупну ситуацију, те безбедносне, политичке и спортске разлоге, а не желећи да нити клубови нити савез сносе било какве санкције од стране Европске рукометне федерације, РСС је одлучио о промени места одигравања турнира. Жеља такмичарске комисије РСС која је донела одлуку о месту одигравања, свакако није била жеља за провокацијом, нити изазивања било које врсте проблема са Федерацијом Косова, већ промовисање рукомета и спорта”, наводи се у саопштењу РСС после данашње електронске седнице.

       Рукометни савез ће, истиче се у саопштењу, без обзира на промену места одигравања турнира, и даље помагати Рукометни савез Косова и Метохије и клубове са овог подручја.

       РСС се захвалио рукометним радницима РС Косова и Метохије, министарству омладине и спорта Канцеларији за Косово и Метохију, као и влади Србије на подршци и сарадњи по овом питању.

       Завршни турнир Купа одржаће се 18. и 19. маја, а у полуфиналу се састају Зајечар – Војводина и Црвенка Партизан.

       Првобитном предлогу РСС да турнир буде одржан у Зубином Потоку успротивила се Европска рукометна федерација (EHF).

       СОС канал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари