Прва победа против Хрвата!

Рукометаши Србије прекинули више него непријатну традицију

  • Селекција Хрватске у другом колу Купа нација побеђена у Београду резултатом 22:20 (11:9), што је наша прва победа у међусобним дуелима
  • Највеће заслуге за велики успех имају деветоструки стрелац Момир Илић, Марко Вујин, који је постигао само гол мање, и голман Дарко Станић

       БЕОГРАД, (ФоНет) - У другом колу Купа нација, рукометна репрезентација Србије победила је у Београду националну селекцију Хрватске резултатом 22:20 (11:9).

       До прве победе у међусобним дуелим, најбољи српски рукометаши стигли су после изваредне и веома борбене игре у већем делу меча, а највеће заслуге за тај велики успех имали су деветоструки стрелац Момир Илић, Марко Вујин, који је постигао један гол мање, и голман Дарко Станић.

       Светску класу Хрвати су показали само у првих петнаестак минута, када су захваљујући разиграном Драгу Вуковићу одржавали вођство, не веће од два гола разлике.

       Репрезентације Србије је, међутим, из минута у минут појачавала темпо игре, посебно у одбрани, па је веома брзо уследио прекрет. Изабраници Веселина Вуковића су повели 7:5 и до краја утакмице Хрватска је само успела у неколико наврата да изједначи, али не и да преокрене резултат.

       У последњем колу купа нација у недељу се у Вршцу састају Србија - Чешка и Хрватска - Мађарска.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари