Против Чеха ни `цепелин` на крају није помогао

Рукометаши Србије подбацили после блиставе победе против Хрватске

  • Наш тим почео да игра како уме тек од средине другог полувремена. Из минута у минут је смањивао заостатак и минут и по пре краја резултат је био нерешен - 23:23. Тада се указао трачак наде не само да нећемо бити поражени, али су Чеси минут пре краја, после искључења Тоскића постигли гол за победу

        ВРШАЦ,  (ФоНет) - У последњем колу Купа четири нације, мушка рукометна репрезентација Србије изгубила је у Вршцу од селекције Чешке резултатом 24:23 (15:10) и заузела треће место са учинком од једне победе и два пораза.

        После одличне игре и победе против Хрватске, очекивало се да наши најбољи рукометаши савладају Чешку, али су у највећем делу утакмице имали потпуно подређену улогу.

        Чеси су од почетка наметнули изузетно брз ритам и већ после десетак минута имали су предност од четри гола. То је унело додатну нервозу у у наш тим, који никакно није успевао да се консолидује.

        Репрезентација Чешке је на полувреме отишла са великом предношћу од пет голова, а средином другог полувремена било је веæ 19:12 и чинило се да нашој селекцији прети катастрофа.

        Тада је дошло до потпуног преокрета. Одбрана нашег тима, на челу са изванредним голманом Дарком Станићем, заиграла је много чвршће, а профункционисао је и напад.

        Из минута у минут наш тим је смањивао заостатак и минут и по пре краја резултат је био нерешен - 23:23. Тада се указао трачак наде не само да нећемо бити поражени, већ да бисмо могли да стигнемо и до победе, али су Чеси минут пре краја, после искључења Тоскића постигли гол за победу.

        Имала је репрезентација Србије пола минута за последњи напад. Покушали смо да надмудримо одбрану Чешке "цепелином", али је један играч нагазио линију голманског простора и прилика је пропала.

        Прво место на турниру заузела је репрезентација Мађарске, без обзира на исход меча против Хрватске. Мађари су у прва два кола победили Србију и Чешку, а Хрвати су изгубили од Чешке и Србије, па ће заузети последње место.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари