СТАНОЈЕВИЋ: Дерби су одлучили наш квалитет, срећа и Божија воља

ТРЕНЕР ЦРНО-БЕЛИХ ОЦЕНИО ДА СУ ДОГАЂАЈИ НА МАРАКАНИ БИЛИ ИЗВАН СПОРТСКИХ ОКВИРА

  • Мој однос са тренером Звезде Робертом Просинечким није нормалан још од прошлог дербија - ценио Александар Станојевић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић оценио је да су догађаји на 141. вечитом дербију, у којем је Партизан славио против Црвене звезде на њеном стадиону са 2:0, превазишли нормалне спортске оквире, јер се играчи и стручни штаб нису осећали безбедно.

        „Није случајно што се дизала та тензија, али у одређеним тренуцима, док вам није угрожена безбедност, све је то у спортским оквирима. И ја сам дизао тензију на нашем стадиону, али ниједног тренутка нисмо угрожавали противничке играче, нити стручни штаб. То је разлика између нас и њих, уз сво поштовање“, истакао је он.

        Станојевић је рекао да је играчима током полувремена, које су црно-бели провели на терену, а не у свлачионици, саветовао да се смири тензија како би екипа спровела план игре који је дефинисан пре меча.

        Према оцени Станојевића, његов однос са тренером Звезде Робертом Просинечким „није нормалан“ још од прошлог дербија.

        „До тада је био нормалан“, рекао је Станојевић и оценио да су његове изјаве увек коректне, док је Звезда омаловажавала и минимизовала успех Партизана.

        Станојевић је истакао да му после тог дербија, који је одлучио победника претходног првенства, Просинечки није честитао победу и титулу, а црно-бели су заслужено победили у кључној утакмици сезоне.

        Он је нагласио да му је победа у 141. дербију драга због несхватљивог притиска и околности у којима је Партизан победио.

        Према речима Станојевића, победа Партизана је резултат планског рада, јер су се црно-бели за дерби припремали још од прве Звездине утакмице у Европи ове сезоне.

        Ту су наравно квалитет, срећа и Божија воља и у фудбалу ништа није случајно, рекао је Станојевић.

        Он је оценио да дерби није био на очекиваном нивоу, фудбал није био добар, али упркос томе већ се јављају озбиљни клубови за неке од играча Партизана.

        Станојевић сматра да ће Партизан имати велику предност у походу на нову, пету титулу првака у низу уколико у последња два кола јесењег првенства победи Раднички и Металац, јер у  Војводине игра на свом терену.

        После победе у 141. дербију Партизан има седам бодова предности у односу на Звезду.

        Партизан ће наредне суботе угостити крагујевачки Раднички, једини непоражени тим у првенству.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари