Партизану „скраћен“ жреб за Лигу шампиона

ОДЛУКА ЕВРОПСКЕ КУЋЕ ФУДБАЛА (УЕФА) ДА НАПРАВИ

„ГЕОГРАФСКЕ“ ГРУПЕ ПРИ ЖРЕБУ ЗА 1. И 2. КВАЛИФИКАЦИЈА

         Шампион Србије могао би да у 2. колу квалификација за најјаче европско такмичење игра против следећих ривала:

         Ђер (Мађарска), Лудогорец (Бугарска), Шахтјор Караганди (Казахстан), Фола Еш (Луксембург) или једног од тимова који прођу прво коло: Стрејмур (Фарска острва), Тре Пене (Сан Марино), Лусинтас (Андора) и Ширак (Јерменија)

         Жреб ће бити одржан у подне у Ниону.

         Црно-бели су последњи пут учествовали у Лиги шампиона током сезоне 2010/11. Те године су до мечева са Шахтјором, Арсеналом и Брагом дошли елиминишући Пјуник (3:1, 1:0), Хелсинки (3:0, 2:1) и Андерлехт (2:2, 2:2, пеналима 3:2).

         Наредне године Партизан је стао у 3. колу квалификација. У другом је избацио Шкендију (4:0, 1:0), а потом изгубио двомеч од Генка (1:2, 1:1).

         Прошле сезоне шампион Србије прошао је 2. коло квалификација избацивши Валету (4:1, 3:1), а потом испао у 3. колу, од АЕЛ-а (0:1, 0:1).

         Тренер црно-белих Вук Рашовић истакао је дан пре жреба да једино жели да његов тим не путује далеко и да, ако је могуће, избегне бугарски Лудогорец, који је прошле сезоне задао много мука загребачког Динаму.

         „Лудогорец је, свакако, најтежи ривал у овој фази такмичења. Списак осталих потенцијалних ривала је занимљив и никог не потцењујемо. Мени је најбитније да будемо на потребном нивоу“, рекао је он.

         Први мечеви другог кола биће одиграни 16. и 17. јула, а реванш мечеви су 23. и 24. јула. Треће коло (први мечеви 30. и 31. јул, реванши 6. и 7. август). Плеј-оф (20. и 21. август, реванш 27. и 28. август).

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари