Партизан без Лиге Европе

Првак Србије слаб и за Ирце

           БЕОГРАД, 25. август 2011. (ФоНет) - Фудбалери Партизана нису успели да се пласирају у Лигу Европе, пошто су вечерас на свом стадиону, после продужетака, изгубили од ирског Шамрока са 2:1.

          У регуларном делу меч је завршен резултатом 1:1, колико је пре недељу дана било у Даблину, али је ирска екипа у другом продужетку постигла гол који јој је донео Лигу Европе, што је највећи европски успех Шамрока у историји клуба.

          Партизан је повео у 35. минуту голом Владимира Волкова, изједначио је Пет Саливен у 58., а победу Ирцима из пенала доноси Стивен О’Донел у 113. минуту меча.

          Партизан је кренуо офанзивно на овом мечу, а после катастрофалне грешке голмана Рајана Томпсона, који је лоше испуцао лопту до нападача црно-белих Владимира Јованчића, Партизан није повео, јер његов центарфор није успео да искористи стопостотну прилику у ситуацији један на један и шутирао је поред гола.

          Партисан је нападао углавном по левом бока, где се истицао Волков, али је играч ирске екипе Ронан Фин у 17. минуту запретио шутем искоса са леве стране. Његов ударац је Радиша Илић одбранио.

          Сјајну прилику имао је Партизан у 28. минуту. Немања Томић је центрирао са десне стране, у шеснаестерцу је лопту главом спустио Бразилац Едуарто ка Волкову, који је у паду ногом захватио лопту, али је бравурозном интервенцијом Томпсон спасао гол Шамрока.

          Партизан до предности долази у 35. минуту. Томић је лопту из корнера убацио у срце шеснаестерца, где је најбољи у скоку био Волков и са седам, осам метара главом постигао гол.

          Пред крај полувремена после једне интервенције голман Илић је зарадио подлив испод левог ока, али је решио да настави да брани.

          У другом полувремену, Шамрок је кренуо мало одлучније и већ у 48. минуту је могао до изнедначења, када је после центаршута са леве стране резервиста Карл Шепард надвисио у скоку Александра Ранковића, али је његов ударац главом окрзнуо леву стативу Илићевог гола.

          У 57. минуту Звонимира Вукића је заменио Стефан Бабовић, а минут касније Шамрок је дошао до изједначења.

          После корнера бугарски репрезентативац Иван Иванов је избацио лопту на 25 метара од гола Партизана, на њу је натрчао десни бек Шамрока Пет Саливен, шутрао из прве и постигао феноменалан гол.

          Партизан је потом нападао, створио неколико шанси, а сјајну је, после асистенције Волкова, пропустио Бабовић у 70. минуту, јер је, уместо да одмах шутира, оклевао, па је један дефанзивац Шамрока избио лопту у корнер.

          Имао је Партизан иницијативу, али је после грешке Немање Рнића Шамрок могао до гола у 80. минуту. Камара је, меðутим, одлично интервенисао и отклонио опсаност, а у контранападу који је уследио црно-бели нису умели да реализују напада четири на два.

          Партизан, иако бољи, није стигао до предности после 90 минута у Београду, па су уследили продужеци.

          Већ у првом минуту Партизан је имао добру прилику. Бабовић је изванредно извео слободан ударац, али је погодио стативу, а потом се није снашао Саша Илић, који је шутирао поред гола.

          У следећем нападу дошло је до контакта голмана Томпсона и Бабовића у шеснаестерцу Шамрока, али судија Јан Валашек из Словачке није судио пенал.

          Уследила је опсада гола Шамрока, али су шансе пропуштали Јованчић, Волков и Бабовић, па после 15 минута надокнаде времена није било голова.

          Казна је уследила у наставка. Рнић је пропустио једну дугу лопту и до ње је дошао Кларан Килдоф, који је искоса са леве стране ушао у шеснаестерац и шутирао. Илић кратко одбио лопту до Шепарда и није му остало ништа друго него да обори нападача Шамрока.

          О’Донел је био сигуран са беле тачке у 113. минуту за шок и неверицу на стадиону Партизана и узвике „Управа напоље“.

          До краја утакмице Камара је због гажења једног противничког играча после фаула добио црвени картон, а потпуно сломљени играчи Партизана нису у последњих седам минута имали снаге за преокрет.

          Тако ће Шамрок први пут у историји клуба играти у једном еврокупу, а Партизан је доживео један од најтежих пораза икада.

 

СТАНОЈЕВИЋ: РАЗМИСЛИЋУ О ОСТАВЦИ

          БЕОГРАД, 26. август 2011. (ФоНет) - После пораза у последњем колу квалификација за Лигу Европе од ирског Шампрока, једног од најтежих у клупској историји, тренер шампиона Србије Алексанар Станојевић изјавио је да за оставку има времена, јер жели да размисли о свему што је довело до великог неуспеха.

          "Најбоље је да све ово преноћи, а за оставку има времена. У сваком случају, не бежим од чињенице да тренер сноси велику одговорност за резултате екипе", рекао је Станојевић.

          Шеф стручног штаба црно-белих каже да тим није имао среће у двомечу против првака Ирске и да му је тешко да схвати како су играчи пропустили велики број идеалних прилика за постизање гола.

          "Вечерас смо имали бар четири-пет одличних шанси и то је морало да буде довољно да се победи екипа каква је Шамрок. И против Генка и против Шамрока правили смо глупости и због тога смо испали из квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе", рекао је Станојевић.

          На питање новинара због чега вечерас није бранио Владимир Стојковић, тренер Партизана је одговорио да он није у форми, због чега га ни селектор репрезенације Србије Владимир Петровић није позвао у национални тим.

          Тренер Шамрока Мајкл О'Нил изјавио је да још не може да верује да је његов тим елиминисао Партизан и да ће играти у Лиги Европе.

          "То нисмо очекивали ни у најлуðим сновима, јер ми имамо играче који немају сталне уговоре. Ово је дан за понос за мене, играче и клуб", рекао је О'Нил.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари