„Оно мрмљање у браду није за јавност”

ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ И НАЈВАЖНИЈИХ ПОБЕДА ЂОКОВИЋА 

  • На питање - да ли је Ђоковићев поен, кад је он имао меч лопту, плод среће или великог самопоуздања - Федерер се готово наљутио. Рекао је: "Каквог самопоудања, да ли ме завитлавате? Неки играчи одрастају са таквим начином игре, али ја свакако не. Понављам вам да је моја филозофија да само тежак рад на крају даје резултат. А зашто је Ђоковић одиграо тако, заиста не знам. Можда он тако осваја поене већ 20 година, то морате да питате њега"

     ЊУЈОРК, (ФоНет) - У мечу који ће се дуго памтити, Новак Ђоковић је у полуфиналу Отвореног првенства САД победио Роџера Федерера након што је изгубио прва два сета, а у завршници петог сета поновио је оно што је против Швајцарца урадио прошле године на истом турниру - спасио је две меч лопте.

     "Ово је била моја највећа победа у овој години и једна од највећих у каријери, с обзиром да сам губио 2:0. Код прве меч лопте сам одлучио да се коцкам и имао сам срећу да погодим. Исто је било и прошле године, јер је била иста сутуација - или ћу погодити и задржати шансе да тријумфујем, или ћу промашити и изгубити. На срећу, погодио сам", рекао је Ђоковић.

     Први играч света каже да је у петом сету Федерер имао потпуну контролу и на крају стигао на поен од победе, али није успео да га освоји, што увек може да се догоди кад играју двојица врхунских тенисера.

     Ђоковић каже да је изузетно задовољан због тога што је после пет или шест година успео да добије меч после изгубљена прва два сета, а поготово зато што је то урадио потив Федерера, који је тек други пут у каријери на АТП туру изгубио после вођства од 2:0.

     На више пута поновљено питање да коментарише ритерн на меч-поен Федерера, Ђоковић је рекао да за то не постоји никакво објашњење.

     "Тај форхенд ритерн заиста не могу да објасним, јер ни сам не знам како се то десило. Сећам се да сам прочитао сервис и кренуо на праву страну. Био сам на лопти идеално и инстинктивно одлучио да је ударим свом снагом, а имао сам срећу што сам онако погодио", рекао је Ђоковић.

     Српски тенисер каже да је имао мало среће и код друге меч лопте, јер је Федерер током читавог меча инсајд-аут форхенде одигравао савршено, а тада је погодио врх мреже и избацио лопту у аут.

     "То ме је потпуно вратило у меч и тада сам био уверен да имам велику шансу да преокренем ствари у моју корист, јер знам да у оваквим дуелима поен или два све могу да промене.

     На крају је тако и било", рекао је Ђоковић.

     На питање шта је себи мрмљао у браду након што је Федерер направио брејк у петом сету, Ђоковић је одговорио да то никако не би поновио на конфренцији за новинаре.

     Федерер је после меча рекао да за пораз може да криви само себе, јер је трећи и четврти сет одиграо веома лоше и дозволио Ђоковићу да се врати.

     "Овај меч сам морао да добијем, јер сам урадио све како треба. Нажалост, био је то један од оних дуела који крену наопако без видљивог разлога. Истина је да је Новак после другог сета почео да игра изванредно, али сам свеједно имао добијен меч и такву прилику једноставно нисам смео да пропустим", рекао је Федерер.

     Занимљиво је било његово тумачење кључног поена, када није успео да искористи прву меч лопту.

     "Ја тако никада у каријери нисам одиграо, нити бих одиграо. Увек верујем у тежак рад и мени је тешко да схватим како било ко може да одигра на тај начин на меч лопту", рекао је Федерер.

     На питање да ли је такав поен плод среће или великог самопуздања, Федерер се готово наљутио.

     "Каквог самопоудања, да ли ме завитлавате? Неки играчи одрастају са таквим начином игре, али ја свакако не. Понављам вам да је моја филозофија да само тежак рад на крају даје резултат. А зашто је Ђоковић одиграо тако, заиста не знам. Можда он тако осваја поене већ 20 година, то морате да питате њега", рекао је Федерер.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари