„Од 2001. чекам овај тренутак”

 НАЈБОЉИ ИГРАЧ СРБИЈЕ И ЕВРОПЕ ИВАН МИЉКОВИЋ:

  • Све што сам икада освојио, мењао бих за ово злато", нагласио је најбољи блокер ЕП у Бечу Марко Подрашчанин

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Најискуснији српски одбојкаш и најбољи играч првенства Европе Иван Миљковић изјавио је да је цео тим подједнако заслужан за успех на првенству, истичући да, после много година чекања, напокон на тераси Скупштине Београда са својим саиграчима може да прослави европско злато.

     "Од 2001. године чекам овај тренутак, прошло је много генерација. Напокон успели смо да то остваримо са једном младом и новом генерацијом", нагласио је Миљковић на конфренцији за новинаре београдском аеродрому.

     Он је напоменуо да се сви играчи у репрезентацији боре пре свега за своју заставу и грб, па тек онда за премије, које заслужују после освајања трофеја.

     "Ова генерација се бори за заставу и грб, то је много више од самог дреса који носимо", рекао је Миљковић и додао да је, иако га многи сматрају вођом тима, он ипак само део једне сјајне репрезентације.

     Најбољи блокер првенства одржаног у Бечу, Марко Подрашчанин, рекао је да му ни једна титула до сада није оволико значила.

     Њему је додатно драго због тога што је медаља дошла као резлутат доброг колектива.

     "Све што сам икада освојио, мењао бих за ово злато", нагласио је Подрашчанин, захваљујући свима који су пружили подршку репрезентацији током првенства.

      Селектор репрезентације Србије, Игор Колаковић, истакао је да је репрезентација имала заиста сјајну подршку током целог такмичења.

      "Када смо пошли на првенство, нисмо веровали да ћемо бити на победничком постољу, док о првом месту нисмо ни размишљали", рекао је Колаковић.

      Он је напоменуо да је подршка која је долазила са трибина, била изузетно битан фактор, поготово у последњим мечевима против Француске, Русије и на крају Италије.

      "Нашим шампионима желим да честитам, дело које су приредили говори више од речи", истакла је министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић.

     Она је оценила да је репрезентација дошла до оваквог успеха, пре свега добрим системским радом и закључила да је, због тога, смена генерација у екипи прошла без последица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари