Нова игра у нападу, нови ривал Данска

УСПЕШАН СТАРТ НАШИХ РУКОМЕТАША

НА ШАМПИОНАТУ ЕВРОПЕ - 22:18 ПРОТИВ ПОЉСКЕ

  • Захваљујући пре свега изванредној одбрани нашег тима, Пољаци су постигли само 18 голова, од чега пет када је у финишу селектор Вуковић увео у игру другу поставу. У првих 30 минута рукометаши Пољске су само седам пута савладали Дарка Станића, што је против екипе каква је Пољска био истински подвиг
  • Приметно је било и да репрезентација Србије после дуго времена у нападу игра много разноврсније него претходних година, када се све сводило на учинак бекова. Сада су лопте често ишле на крила, па је Иван Никчевић (уз Вујина) био наш најефикаснији играч са шест голова, док је Рајко Продановић на десном крилу постигао три гола

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Рукометна репрезентације Србије успешно је стартовала на шампионату Европе, који је почео у нашој земљи, пошто је у Београду у првом колу А групе победила селекцију Пољске резултатом 22:18 (11:7).

        Овом победом, најбољи рукометаши Србије су практично обезбедили једно од прва три места у групи и пласман у наредну рунду такмичења. У другом колу наш тим ће 17. јануара од 20,15 часова у Београду играти против Данске.

        Ако може да се суди на основу данашње утакмице, репрезентација Србије се одлично припремила за шампионат, јер је у појединим деловома меча готово декласирала једну од најбољих светских селекција у последњих десет година.

        Захваљујући пре свега изванредној одбрани нашег тима, Пољаци су постигли само 18 голова, од чега пет када је у финишу селектор Вуковић увео у игру другу поставу. У првих 30 минута рукометаши Пољске су само седам пута савладали Дарка Станића, што је против екипе каква је Пољска био истински подвиг.

        Утакмица је могла да буде решена већ у првом полувремену да репрезентација Србије у тих пола сата није пропустила да реализује два пенала и две контре. У том периоду игре посебно је била импесивна игра нашег тима са играчем мање, и то подједнако и у одбрани и у нападу. Пољаци су у првом полуремену три пута имали бројчану предност и у тих шест минута успели смо да одиграмо 3:3.

        Посебна прича био је голман Станић, који је утакмицу почео са две изванредне одбране, од чега је једна била после контре Пољака. Потом је наставио у том ритму и до 50. минута, када га је заменио Марјанац, имао је 50 одсто одбрањених шутева, што се у рукомету изузетно ретко дешава.

        Приметно је било и да репрезентација Србије после дуго времена у нападу игра много разноврсније него претходних година, када се све сводило на учинак бекова. Сада су лопте често ишле на крила, па је Иван Никчевић (уз Вујина) био наш најефикаснији играч са шест голова, док је Рајко Продановић на десном крилу постигао три гола.

        Утисак са отварања шампионата покварла је једино повреда пивота Растка Стојковића, који је већ у трећем минуту после једног пада изашао са терена и више се није враћао у игру. За сада није познато колико је његова повреда рамена озбиљна, а у случају да не буде могао да настави такмичење, нови играч ће моћи да буде позван тек после прве фазе такмичења.

        Србија: Марјанац (1 одбрана), Шешум 1, Вујин 6, Никчевић 6, Манојловић, Тоскић, Станић (13 одбрана), Илић 4, Марковић, Продановић 3, Стојковић, Костадиновић, Бељански, Вучковић 1, Чутура 1, Станковић

        Пољска: Јашка 1, Лијевски 2, Кучински 1, Ткачик 1, Бјелецки 4, Вишњевски 1, Вихари (9 одбрана), Б. Јурецки, М. Јурецки 3, Визоморски, Тлучински 2, Јуркијевић 1, Сипржак 1, Квјатовски, Заремба 1, Орзеховски

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари