Максимовићева „упуцала“ прво лондонско сребро за Србију

ЊЕН УЧИНАК У ФИНАЛУ БИО ЈЕ

9.3, 10.3, 10.2, 9.5, 9.3, 10.9, 9.2, 10.1, 9.6 И 9.1

Ивана Максимовић

  • Ивана се захвалила на подршци свима у Србији, али и колегама из репрезентације у Лондону и додала да се нада свечаном дочеку на балкону Скупштине града у Београду. И нагласила: „Ако буде балкон, то ће представљати потпуно остварење мог сна”
  • Све ово је за тату Горана. Чули смо се и пре и после пуцања, и пре финала и сада чекам да му се јавим. Ово њему дугујем

        НОВА, стота олимпијска медаља за Србију. И, опет су је „устрелили“ наши стрелци.

        Репрезентативка Србије у стрељаштву Ивана Максимовић освојила је сребрну медаљу у дисциплини 50 метара малокалибарском пушком тростав на Олимпијским играма у Лондону.

        Злато је припало новој олимпијској рекордерки Џејми Лин Греј из Сједињених Америчких Држава, а бронза Адели Сикоровој из Чешке.

        Макисмовићева је у финале ушла као друга из квалификација, у којима је имала учинак од 590 кругова, два мање од Американке која је с 592 поставила нови олимпијски рекорд.

        

        Српска стрелкиња после финала имала је укупан учинак од 687.5 кругова, док је Џејми Лин Греј погодила 691.9.

        Трећепласирана Чехиња завршила је са 683 круга.

        Максимовићева је с 22 године најмлађа од осам финалисткиња које су излазиле на „ватрену линију“.

        Њен учинак у финалу био је 9.3, 10.3, 10.2, 9.5, 9.3, 10.9, 9.2, 10.1, 9.6 и 9.1.

        Претходну медаљу за Србију на Играма у Лондону освојио је, такође стрелац, Андрија Златић којем је припала бронза у дисциплини 10 метара ваздушни пиштољ.

„Још нисам свесна шта сам урадила”

        „ИМАМ осећај да је такмичење као и свако друго, односно и медаља као и свака друга. Ипак, верујем да ће сутра да ме звекне и да ћу бити свесна шта сам урадила, јер је ово мој највећи успех у каријери”, рекла је Ивана Максимовићева новинарима у Лондону.

        Навела је да је финално такмичење било веома стресно, али да је остала прибрана у одлучујућим тренуцима.

        „Знала сам да ћу имати добар резултат ако успем да се исконтролишем, што је битно у стрељаштву. Веома сам срећна. Имала сам неке слабе деветке, било је и треме. Ипак, успела сам да одржим позицију на којој сам била у квалификацијама и да узмем стоту медаљу за Србију”, објаснила је она.

        Максимовић је навела да је радост одмах поделила са оцем Гораном, такође некадашњим репрезентативцем у стрељаштву.

        „Тата је звао брата који је у Црној Гори на мору, али је све пратио. Све ово је за њега. Чули смо се и пре и после пуцања, и пре финала и сада чекам да му се јавим. Ово њему дугујем”, поручила је српска олимпијка.

        Она се захвалила на подршци свима у Србији, али и колегама из репрезентације у Лондону и додала да се нада свечаном дочеку на балкону Скупштине града у Београду.

        „Ако буде балкон, то ће представљати потпуно остварење мог сна”, истакла је освајачица сребрне медаље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари