Игњовски: Борићемо се за Лигу Европе, као и за СП

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА БРАЗИЛ 2014. ЈОШ НИЈЕ СВЕ ИЗГУБЉЕНО

          ЗИМСКА пауза у Бундеслиги је завршена и у наставку сезоне један од представника Србије у тренутно можда најјачој европској лиги биће Александар Игњовски. Српски репрезентативац је објаснио које ће бити амбиције његовог Вердера у пролећном делу шампионата.

         „Вердер је велики клуб и сигурно да има велике циљеве, без обзира што последње две године нисмо успели да играмо Европу. Свакако да је Лига Европе циљ за ову сезону. Мислим да смо у неким утакмицама играли одлично, док смо у неким били баш лоши. Највећи проблем нам је реализација. Осцилације постоје јер имамо врло млад тим“, рекао је Игњовски.

         Српски фудбалер је добро почео сезону, али је онда већи део преседео на клупи.

         „Млад сам и очекујем да ћу још дуго играти фудбал. Имао сам тежак период јер нисам играо, међутим по природи сам борац и на крају сам успео да се изборим за стартну поставу. Желео бих да истакнем да ми је подршка селектора Михајловића у тим тренуцима много значила. Утакмице које сам играо за репрезентацију су нешто посебно“, истакао је Игњовски.

         Он верује да у квалификацијама за Бразил 2014, још увек није све изгубљено.

         „Математички можемо на Мундијал и све док је тако, ми не одустајемо. Биће врло тешко. Највећа снага репрезентације је тимска игра и тимски дух. Када смо сложни, можемо против сваког противника да остваримо позитиван резултат. То ћемо се потрудити да демонстрирамо у наредним утакмицама, које могу да буду одлучујуће“, сматра Игњовски.

         Протеклих месеци појавиле су се информације да су за услуге Игњовског заинтересовани поједини страни клубови.

         „Чуо сам о томе и не знам колико је све то озбиљно. Имам уговор са Вердером, међутим никад се не зна“, загонетан је Игњовски, али открива где би волео да настави своју каријеру:

         „Мислим да би ми Премијер лига одговарала. Игра се снажно, са много дуела. Издвојио бих Манчестер сити, чија игра ме посебно импресионира“, закључује српски репрезентативац.

         Вердер у суботу од 18:30 на свом стадиону дочекује Борусију Дортмунд.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари