Фрејзер има рак јетре

Здравствени проблеми бившег првака света и великог противника Мохамеда Алија

  • Фрејзер је био први боксер који је успео да победи Алија у такозваном "мечу века" 1971. године. У том дуелу, најбољи боксер свих времена први пут је био у нокауту. После тог дуела, Фрејзер је још два пута боксовао против Аија, али је обе борбе изгубио, укључујући и ону легендарну у Манили

        ФИЛАДЕЛФИЈА,  (ФоНет) - Бивши првак света у апсолутној категорији и један од најбољих боксера у историји Џо Фрејзер оболео је од рака јетре, саопштио је његов менаџер Лесли Вулф.

        Фрејзеру, 67, је дијагноза постављена пре месец дана и тренутно се налази у једном центру за рехабилитацију, рекао је Вулф за АП.

        "Сви ми, његови пријатељи, надамо се најбољем, али ситуација је веома озбиљна", рекао је Вулф.

        Фрејзер је био први боксер који је успео да победи Мухамеда Алија у такозваном "мечу века" 1971. године. У том дуелу, најбољи боксер свих времена први пут је био у нокауту.

        После тог дуела, Фрејзер је још два пута боксовао против Аија, али је обе борбе изгубио, укључујући и ону легендарну у Манили.

        Деценијама после тога, Фрејзер је критиковао и вређао Алија, због тога што га је овај уочи мечева вређао и ниподаштавао, али је недавно изјавио да му је коначно опростио и да би могао да разговара с њим.

        Титулу првака света, која је претходно била одузета Алију због одбијања да служи војску, Фрејзер је освојио 1970. године, победивши Џимија Елиса, а изгубио ју је када га је 1973. у Кингстону победио Џорџ Формен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари