Амела Терзић: Максимум и у Москви

ПОСЛЕ ЗЛАТА НА ЕП У ТАМПЕРЕУ И ОДЛИЧНОГ РЕЗУЛТАТА,

НАЈАВЉУЈЕ ВЕЛИКУ БОРБУ И НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

Амела Терзић

         Амела Терзић је овог лета већ остварила фантастичне резултате.

         Она је у трци на 1.500 метара на Европском првенству за млађе сениоре у Тампереу освојила златну медаљу, уз нови лични рекорд и рекорд Србије - 4:05,68 минута. Захваљујући том резултату остварила је и норму за Светско првенство у Москви и биће најмлађа такмичарка Србије на том шампионату.

         Она је потом на Балканијади у Старој Загори освојила најсјајније медаље у тркама на 1.500 и 3.000 метара и доказала да је у сјајној форми.

         Амела истиче да ће и у главном граду Русије покушати да забележи добар резултат.

         „После Тампереа, нисам имала времена за припреме, због доста такмичења у низу. Радом сам наставила, да нижем добре резултате, који су потврда да сам у одличној форми. У Москви очекујем јаку трку и велику борбу“, изјавила је српска репрезентативка, која ће још са седам атлетичара из Србије наступати на СП у Москви.

         Рифат Зилкић, тренер Амеле Терзић, рекао је да ће успех бити ако српска рекордерка успе да се домогне полуфинала.

         „Амела је спремна за Светско првенство и врло мотивисана чека наступ у квалификацијама. Главни циљ за ову годину смо остварили у Тампереу, а амбиције за Светско првенство јесу пролазак у квалификацијама“, објаснио је Зилкић.

         Терзићева ће квалификације на СП трчати 11. августа од 8.30 часова, а уколико прође даље на стази ће се појавити два дана касније, у полуфиналу (18.40 сати). Финална трка на 1.500 метара заказана је за 15. август у 19.20 часова.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари