Станишљевић признао да је унео арсенал, проверавају се његов мотив и везе

ХАПШЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ - ПРИПРЕМА АТЕНТАТА НА ТАДИЋА

ИЛИ ПОЛИТИЧКО-ОБАВЕШТАЈНА ИГРА?

Божидар Станишљевић - заплењено оружије

  • Ухапшен радник спортске дворане „Борик“ Божидар Боле Станишљевић - има индиција да се сам предао полицији
  • Полиција РС извршила је и претресе на више локација у Бањалуци, А Станишљевић се сумњичи „због сумње да је починило кривично дјело тероризма“

БАЊАЛУЧКИ ДНЕВНИ ЛИСТ „ГЛАС СРПСКЕ“

        БAЊAЛУКA - Радник дворане „Борик“ Божидар Станишљевић, унио је наоружање у дворану „Борик” у Бањалуци, али полиција још провјерава његове мотиве и повезаност са другим лицима, рекао је „Гласу Српске” извор из МУП-а.

        Претходно је портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Шоја потврдила је да је то лице, чији идентитет није саопштен, признало да је оружје његово.

        Према њеним ријечима, криминалистичка обрада над овим лицем је у току и обавља се уз надзор и консултацију Тужилаштва БиХ.

        - Полиција РС извршила је и претресе на више локација у Бањалуци - рекла је Шоја и додала да су као резултат ових активности припадници МУП-а јуче ухапсили лице из Бањалуке због сумње да је починило кривично дјело тероризма.

        У спортској дворани „Борик” у Бањалуци, дан уочи обиљежавања Дана Републике Српске, полиција је пронашла око три килограма пластичног експлозива велике разорне моћи, неколико бомби, двије пушке, пригушивач. 

        Aкадемији поводом Дана РС у Борику присустовали су предсједници РС и Србије Милорад Додик и Борис Тадић, патријарх српски Иринеј и више од 1000 званица.

        Наоружање и експлозив пронашли су пси трагачи у плафону коментаторске кабине смјештене насупрот централне бине дан уочи Aкадемије, 8. јануара у 16.25 часова, само два часа прије почетка генералне пробе академије, којој је присуствовао и  Додик.

        - У оквиру активности које припадници МУП-а РС предузимају на расвјетљавању овог догађаја саслушан је већи број лица од којих је један број подвргнут и полиграфском тестирању - додала је Шоја.

Станишљевић није радио у време Академије

јер има повређену ногу

БЕОГРАДСКИ ДНЕВНИ ЛИСТ ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

        БАЊАЛУКА - Божидар Станишављевић (61) дугогодишњи радник дворане Борик признао је полицији Републике Српска да је његово оружје пронађено у дворани, дан уочи прославе две деценије Републике Српске - потврђено је Новостима у полицији РС.

        Станишљевић се у уторак сам предао полицији након што је видео да полиција саслушава све раднике и да је у току истрага чије је наоружање.

        Он је у уторак приведен у бањалучку полицију одакле ће, највероватније, бити пребачен у Тужилаштво БиХ.

        Како незванично сазнајемо, полиција ће обавити посебну истрагу о пореклу експлозива, детонатора и каблова који су пронађени у дворани.

        Иначе, Станишављевић није радио у време одржавања церемоније у Борику јер је већ неко време на боловању због повреде ноге.  

Скривао више од три килограма пластичног експлозива велике разорне моћи     

БАЊАЛУЧКЕ „НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“: СТАНИШЉЕВИЋ ПРИЗНАО ДА ЈЕ УНЕО ЕКСПЛОЗИВ

      

  • Божидар Станишљевић признао да је сакрио експлозив у дворани „Борик“,  али полиција још провјерава његове мотиве и повезаност са другим лицима,  изјавила је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске  Мирна Шоја
  • Полиција је Станишљевића ухапсила јуче због скривања више од три килограма пластичног експлозива експлозива велике разорне моћи

        БАЊАЛУКА - Дугогодишњи радник Јавне установе Спортски центар (ЈУ СЦ) „Борик“ у Бањалуци, Божидар - Боле Станишљевић (61), признао је да је сакрио експлозив у „новинарској ложи“.

        Полиција још провјерава његове мотиве и повезаност са другим лицима.

        Полиција је Станишљевића ухапсила јуче због скривања више од три килограма пластичног експлозива велике разорне моћи.

        Извор „Независних“ близак истраги појаснио је како је у просторији, такозваној новинарској ложи изнад јужне трибине у дворани, откривено чак три килограма разорног експлозива, детонатор, снајпер, двије аутоматске пушке, два шкорпиона, пригушивач и 400 метака различитог калибра.

        Како смо сазнали, Станишљевић може остати у полицијском притвору 72 сата, с обзиром да је ријеч о кривичном дјелу тероризма.

        Директор спортске дворане „Борик“ Манојла Зрнић рекао је Срни да је Станишљевић у радном односу у овој установи више од 20 година и да је посљедњих 10 дана био на одсуству због боловања.

        Тужилаштво БиХ упознато је са хапшењем једног лица, осумњиченог за посједовање веће количине наоружања и експлозива која је пронађена у дворани „Борик“, рекао је Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

        „У координацији истражилаца МУП-а Републике Српске и тужилаца Посебног одјељења за организовани криминал проводе се активности са циљем потпуног расвјетљавања наведеног догађаја“, навео је Грубешић.

        Експлозив и наоружање откривено је 8. јануара, дан прије свечане Академије поводом обиљежавања Дана и крсне славе Републике Српске.

Аутомат са пригушивачем, ручне кумулативне бомбе, штапини...

        Полиција Републике Српске је приликом противдиверзионог прегледа Спортске дворане „Борик“, у недјељу, 8. јануара, пронашла аутоматску пушку са пригушивачем и пет оквира, двије ручне кумулативне бомбе, двије бомбе (М75 и М52), полуаутоматску пушку, 330 комада муниције калибра 762, 67 комада муниције калибра 79, штапини са упаљачем и три килограма пластичног експлозива.

        Лице које је лишено слободе признало је да је унијело наоружање у дворану „Борик“ у Бањалуци, али полиција још провјерава његове мотиве и повезаност са другим лицима,  изјавила је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова  (МУП) Републике Српске  Мирна Шоја.

        Према њеним ријечима, криминалистичка обрада над овим лицем је у току и обавља се уз надзор и консултацију Тужилаштва БиХ.

        „Полиција Републике Српске  извршила је и претресе на више локација у Бањалуци“, рекла је Шоја и додала да су као резултат ових активности припадници МУП-а јуче лишили слободе једно лице из Бањалуке због сумње да је починило кривично дјело тероризма.

        „У оквиру активности које припадници МУП-а Републике Српске предузимају на расвјетљавању догађаја од 8. јануара, када је дан прије одржавања Свечане академије поводом Дана и крсне славе Српске,  полиција у спортској дворани „Борик“ у Бањалуци пронашла одређену количину наоружања, саслушан је већи број лица, од којих је један број подвргнут и полиграфском тестирању“, додала је Шоја.

ЛАЗАНСКИ: Савршена мета за терористе

БЕОГРАДСКИ ДНЕВНИ ЛИСТ ПОЛИТИКА

  • Ко су могући директни, или индиректни наручиоци? Има их више, зависи коме све директно, или индиректно смета Република Српска, њен успешан развој и опстанак, те њене блиске везе са Србијом. Коме све смета јака Србија

        Да ли се то могло очекивати? Вероватно. Јер скуп толико значајних српских глава из Републике Српске, Србије и Хрватске, аутоматски је могао да буде изазов за разне терористичке групе или појединце, психопате разних профила, или „чисте професионалце”, који атентате одрађују за чисте паре и нечисте мотиве.

        На прослави 20 година од формирања Републике Српске у Бањалуци се окупио целокупан српски политички и верски естаблишмент, највећи у последњих 20 година. Савршена мета за терористе, од Ал Каиде до ОВК у земљи БиХ, где је Сфор раније у сеоским сеницима становника БиХ проналазио и тенкове из времена Другог светског рата. Али, овај пут није реч о тенку, него вероватно о покушају примене „суптилнијих” метода. Они који су о томе имали планове, мислили су да у Бањалуци имају посла с аматерима. Грешка.

        Дакле, све српске главе на једном месту, попут косовске вечере код цара Лазара. Није важно је ли овде цар Лазар био председник Борис Тадић, или председник Милорад Додик, историја се никада не понавља дословно, тек на месту где је био величанствен српски скуп неколико дана раније, приликом контрадиверзионог прегледа, пронађено је сакривено оружје. Снајперска пушка и експлозив. Оружје је било сакривено и у савршеном техничком стању. Истрага је, наравно, у току, из Бањалуке управо због тога још не желе да саопште све детаље до којих су дошли.

        Правовременом акцијом српских служби безбедности могући атентат-диверзија је спречена. Случајности овде нема, неко је „на време” размишљао где би то могла да буде прослављена 20. годишњица оснивања Републике Српске. Који је простор за такву свечаност најбољи у Бањалуци. И баш у таквом и у том простору пронађено је оружје. Што би тамо рекли: „Ђе баш ту да се нађе?”

        о су могући директни, или индиректни наручиоци? Има их више, зависи коме све директно, или индиректно смета Република Српска, њен успешан развој и опстанак, те њене блиске везе са Србијом. Коме све смета јака Србија.

        (Политика)      

Спречен атентат на председнике Србије и Српске,

Милорада Додика и Бориса Тадића

КУРИР: УХАПШЕНИ СРБИН ПРИЗНАО ДА ЈЕ УНЕО НАОРУЖАЊЕ У БОРИК

  • Дугогодишњи радник Јавне установе Спортски центар (ЈУ СЦ) „Борик“ у Бањалуци, Божидар - Боле Станишљевић (61), признао је да је сакрио експлозив у „новинарској ложи
  • Наоружање и експлозив пронашли су пси трагачи у плафону коментаторске кабине смештене насупрот централне бине дан уочи академије, 8. јануара у 16.25 часова, само два часа пре почетка генералне пробе академије, којој је присуствовао и председник РС Милорад Додик

        БАЊАЛУКА - Дугогодишњи радник Јавне установе Спортски центар (ЈУ СЦ) „Борик“ у Бањалуци, Божидар - Боле Станишљевић (61), признао је да је сакрио експлозив у „новинарској ложи“.

        „Полиција још проверава његове мотиве и повезаност са другим лицима“,  изјавила је Мирна Шоја, портпарол Министарства унутрашњих послова  Републике Српске.

        Према њеним речима, криминалистичка обрада над ухапшеним је у току и обавља се уз надзор и консултацију Тужилаштва БиХ.

        - Полиција РС извршила је и претресе на више локација у Бањалуци - рекла је Шоја и додала да се ухапшени сумњичи да је починио кривично дело тероризма, пренси Глас Српске.

        РТРС наводи да се Станишљевић сам предао полицији.

        Директор спортске дворане „Борик“ Манојло Зрнић рекао је да је Станишљевић у радном односу у овој установи дуже од 20 година и да је последњих десет дана био на одсуству због боловања.

        Станишљевић ће бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ. 

        Тужилаштво БиХ упознато је са хапшењем једног лица, осумњиченог за поседовање веће количине наоружања и експлозива која је пронађена у дворани „Борик“, рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

        „У координацији истражилаца МУП-а Републике Српске и тужилаца Посебног ођељења за организовани криминал проводе се активности са циљем потпуног расветљавања наведеног догађаја“, навео је Грубешић. 

        У спортској дворани „Борик“ у Бањалуци, дан уочи обележавања Дана Републике Српске, полиција је пронашла око три килограма пластичног експлозива велике разорне моћи, неколико бомби, снајпер са пригушивачем и аутоматску пушку.

        Наоружање и експлозив пронашли су пси трагачи у плафону коментаторске кабине смештене насупрот централне бине дан уочи академије, 8. јануара у 16.25 часова, само два часа пре почетка генералне пробе академије, којој је присуствовао и председник РС Милорад Додик.

        - У оквиру активности које припадници МУП-а РС предузимају на расветљавању овог догађаја саслушан је већи број људи од којих је један број подвргнут и полиграфском тестирању - додала је Шоја.

        Свечаној академији поводом Дана и крсне славе РС у дворани „Борик“ присуствовало је више од 1.000 званица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари