ИРИНЕЈ: Очи српског народа су усмерене према Републици Српској

РЕЧ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА НА СВЕЧАНОСТИ

ПОВОДОМ 20 ГОДИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

  • Патријарх Иринеј на свечаној академији поводом 20 година РС оценио да је Република Српска рођена у тешким приликама
  • Наш народ каже, оно што лако постане, лако и нестане, а оно што се с муком рађа и ствара пушта корене и обезбеђује далеку и сигурну будућност, изјавио је патријарх Иринеј и додао: „Нека Господ благослови Републику Српску, овај народ и вас који водите овај народ“
  • Крст који носите није лак, али сте га примили вољом Божјом и учините све да одговорите жељама свога народа српског и целог рода људскога, рекао је патријарх Иринеј

        БАЊАЛУКА, (ФоНет) - Народу Републике Српске, а и народу Федерације БиХ желимо свако добро, напредак и мир, а пре свега оно што је у нашем времену посебно потребно - љубав међусобну, поручио је поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј у Бањалуци, на обележавању 20 година постојања Републике Српске.

        Ми смо сви народ Божији, створени од истог створитеља и многи међу нама имамо исту истину, исто јеванђеље, што нас све упућује да будемо блиски једни другима, рекао је патријарх Иринеј на свечаној академији.

        „Волећи и љубећи један другога приближавамо се Богу, то је оно што Бог жели и очекује, пре свега од хришћана, а затим и од других који носе образ и лик Божји“, додао је патријарх Иринеј.

        Он је оценио да је Република Српска рођена у тешким приликама.

        Наш народ каже, оно што лако постане, лако и нестане, а оно што се с муком рађа и ствара пушта корене и обезбеђује далеку и сигурну будућност, изјавио је патријарх Иринеј и додао: „Нека Господ благослови Републику Српску, овај народ и вас који водите овај народ“.

        „Крст који носите није лак, али сте га примили вољом Божјом и учините све да одговорите жељама свога народа српског и целог рода људскога“, рекао је патријарх Иринеј.

        Он је пожелео да Република Српска буде важан фактор мира и напретка.

        Очи српског народа усмерене су према вама и народу овога краја, изјавио је патријарх Иринеј, обраћајући се руководству Републике Српске.

        Цитирајући некадашњег поглавара СПЦ Германа, патријарх Иринеј је рекао: У Јасеновцу морамо да опростимо, јер смо људи и хришћани, али не смемо да заборавимо.

        „Да не заборавимо али, пре свега, у братској љубави да опростимо и покушамо да стварамо нову историју, нову будућност и отворимо нови лист историје, исписане љубављу, добротом и добрим жељама“, поручио је патријарх Иринеј.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари