ШЕШЕЉ: Трибунал ће ме осудити на 25 година, у Хаг могу отићи само као посланик

РЕКАО ДА НЕ ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ ГА ВУЧИЋ ИЗРУЧИТИ ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ

Војислав Шешељ

  • „Вучић досад није хтео да ме изручи, шта ће бити убудуће не знам, али има једна ствар која мора да се каже. Борис Тадић, Бојан Пајтић, Чедомир Јовановић, Радуловић и Томислав Николић би ме сигурно одмах испоручили, а Вучић досад није хтео“

        ЛИДЕР радикала Војислав Шешељ ком ће Хашки трибунал сутра у 10 сати изрећи пресуду за ратне злочине, каже да је чуо да ће бити осуђен на 25 година затвора, као и да ће у Хаг отићи само као посланик.

        У интервјуу „Ало“ Шешељ је изјавио да верује да га Александар Вучић неће изручити, а очекује да ће у Хаг, ако и оде, отићи као народни посланик.

        На питање како пред изрицање пресуде реагују његови синови, супруга, страначки саборци, Шешељ је прво одговорио шаљиво:

        „Верујем да они једва чекају да ме врате у Хаг, јер ја сам неподношљив свима!“, а потом је рекао да пред њим не сме нико да показује узнемиреност.

        „Стварно не знам како им је и да ли им је тешко, јер се о томе уопште не разговара. Спречавам сваки разговор на ту тему и са сарадницима и код куће. То је једноставно нешто што се нас не тиче и не зависи много од наше воље. Ја само знам једну ствар, а то је да нећу добровољно ићи у Хаг“.

        Упитан да ли мисли да ће га Србија, „односно Вучић“, изручити, Шешељ каже: „Досад није хтео, шта ће бити убудуће не знам, али има једна ствар која мора да се каже. Борис Тадић, Бојан Пајтић, Чедомир Јовановић, Радуловић и Томислав Николић би ме сигурно одмах испоручили, а Вучић досад није хтео“.

        Поновио је да неће уживо пратити сутрашње изрицање пресуде: „У четвртак ћу обављати своје редовне обавезе. Поподне имам митинг у Панчеву у пет сати, а пре тога ћу се бавити редовним страначким активностима. Ми подносимо посланичке листе у свим општинама у Србији и сваки дан око тога има много посла. Нећу уживо пратити изрицање, јер ће ионако то после бити на свим вестима, а ја ћу у 12 држати моју редовну конференцију за медије, увече гостовати једној ТВ емисији, и то ће бити дан као и сваки други“.

        Упитан да ли очекује прелазак цензуса и одличан изборни резултат и шта ће бити са странком уколико оде у Хаг, Шешељ одговара:

        „Уверен сам да ће странка опстати, јер више није могуће да се деси нешто као 2008. године. Сада је странка опет сређена, све одлично функционише, у потпуности је подигнута на ноге и јака је и стабилна, и може опет да функционише без мене. И онда је функционисала пет година без мог присуства, али ја сам држао све под контролом из Хага. Ја сам из Хага приметио да је Николић почео да цепа странку на време и први сам отворио обрачун, и то у последњем моменту. Питање је да ли бих ја победио у том обрачуну да сам оклевао још три-четири месеца“.

        Шешељ је, између осталог, рекао и да се одлично осећа: „А лекари, лекари болују. Ја се одлично осећам, а мој лекарски конзилијум се осећа све лошије јер није им лако са мном. Зар не изгледам добро? Само што сам промукао од силних говора“, рекао је лидер радикала.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари