ШЕШЕЉ: Ово је једино могућа пресуда, Антонети и Нианг су - професионалци и часне судије

ЛИДЕР РАДИКАЛА ТРАЖИО 12 МИЛИОНА ЕВРА НАДОКНАДЕ

ЗА ПАТЊЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕТРПЕО У ЗАТВОРУ

Др Војислав Шешељ

  • „Изражавам огромно жаљење што моји блиски пријатељи Милан Мартић, Здравко Толимир, Радован Караџић и многи други нису имали у судском већу часне и поштене судије“

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ оценио је данас да је Хашки трибунал против њега донео једину могућу пресуду са правног аспекта.

        „После толиких процеса невино оптуженим Србима, појавило се двоје судија часних и поштених људи - Жан-Клод Антонети из Француске и Мадијаје Нианг из Сенегала - који су показали да су професионализам, част и образ изнад сваког политичког притиска. Донели су са правног аспекта једину могућу пресуду“, казао Шешељ на конференцији за новинаре.

        Шешељ је рекао да је од када је отишао у Хаг знао да ниједан злочин из оптужнице не могу да му докажу.

        Лидер радикала додао је да је тражио да му се исплати надокнада од 12 милиона евра за патње које је претрпео у притвору.

        Он је додао да се његов став према Хашком трибуналу није променио и да и даље сматра да је то антисрпски суд.

        „Изражавам огромно жаљење што моји блиски пријатељи Милан Мартић, Здравко Толимир, Радован Караџић и многи други нису имали у судском већу часне и поштене судије“, казао је Шешељ.

        Веће председавајућег судије Жана-Клода Антонетија утврдило је данас већином гласова да Шешељ није крив ни по једној тачки оптужнице.

        Шешељ је ослобођен кривице за злочине против човечности - прогон несрба на политичкој, расној и верској основи; депортацију и присилно премештање.

        По пресуди, вођа радикала није крив ни за кршење закона и обичаја рата убиства, мучење, окрутно поступање, безобзирно разарање села или пустошење које није оправдано војном нуждом, уништавање верских објеката и пљачкање јавне или приватне имовине.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари