Шешељ: Николић да одмах помилује Звездана Јовановића јер његова кривица није доказана

ИСТОВРЕМЕНО ЗАТРАЖИО ДА АБОЛИРА СВЕ СРБЕ КОЈЕ ЈЕ ОСУДИО ИЛИ ИМ СУДИ СПЕЦИЈАЛНИ СУД ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Др Војислав Шешељ

  • Лидер СРС оценио да је Специјални суд за ратне злочине био под апсолутном контролом Американаца и других западних сила и да се у њему углавном није судило по закону, него на основу лажних сведочења тајних сведока и лажних доказа које је, углавном, сервирао Хашки трибунал

        ЛИДЕР Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ, подсетио је на конференцији за новинаре јавност на позив који је упутио Томиславу Николићу, да пре престанка мандата направи један велики гест и одмах помилује Звездана Јовановића који је осуђен, а да му никаква кривица није доказана, а нема ни релевантног доказа на коме се може базирати осуђујућа пресуда.

        Такође га је позвао да донесе одлуку о помиловању свих Срба који су осуђени пред Специјалним судом за ратне злочине и упућени на издржавање казне, односно да донесе указ о аболицији свих Срба који су оптужени пред Специјалним судом, којима се суди, који чекају суђење или који чекају другостепени поступак, пошто је тај суд, Специјални суд за ратне злочине, био под апсолутном контролом Американаца и других западних сила.

        Тамо се углавном није судило законом, него се судило на основу лажних сведочења тајних сведока и лажних доказа које је, углавном, сервирао Хашки трибунал.

        „Ако учини ова добра дела, Томислав Николић може имати нешто чврсто због чега ће се поносити кад напусти председничку функцију. Ако пропусти шансу да то уради, онда нека сам размишља како ће га и у каквом светлу историја запамтити“ - изјавио је др Војислав Шешељ.

         (саопштење Српске радикалне странке)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари