ШЕШЕЉ: Београд подржава Ђукановића који прогони Србе и спрема се да отме цркве СПЦ

СРБИЈА МОРА АЛАРМИРАТИ СВЕТ ДА СЕ У NATO И ЕУ ПРИМА ЗЕМЉА КОЈА ГАЗИ ОСНОВНА ПРАВА

Др Војислав Шешељ

  • „Односи Србије и Црне Горе не могу бити добри док се Срби који живе у Црној Гори систематски прогоне, док се негира њихово право на језик, на име, на књижевност, на традицију и на историју“

        НА ДАНАШЊОЈ конференцији за новинаре, одржаној у седишту Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ истакао је да режим Мила Ђукановића у Црној Гори све више, све интензивније и све бескрупулозније прогони српски народ.

        Главни правац прогона је прогон Српске православне цркве.

        Шешељ је навео да Мило Ђукановић има намеру да преотме све српске цркве у Црној Гори и да их преда лажној црногорској цркви.

        Шешељ је осудио понашање режима у Београду и нагласио да ни актуелни режим, као ни претходни, није ништа учинио да заштити црногорске Србе, да их је потпуно отписао и да глуми добре односе Србије и Црне Горе.

        Он је истакао да односи Србије и Црне Горе не могу бити добри док се Срби који живе у Црној Гори систематски прогоне, док се негира њихово право на језик, на име, на књижевност, на традицију и на историју.

        Шешељ је закључио да Србија мора одлучно да стане у заштиту црногорских Срба и да хитно помогне организовање Срба у Црној Гори, њихове матичне институције, њихове такозване невладине организације, све облике удруживања које они тамо примењују. Овај активизам посебно треба исказати у фази пријема Црне Горе у Европску унију или у NATO пакт.

        Неопходно је светској јавности ставити до знања да се у NATO прима држава која гази основна демократска права грађана, људска права и слободе. Такође је потребно информисати светску јавност да у Европску унију не може бити примљена ниједна држава која негира верску равноправност и која већ постојећој црквеној заједници настоји да одузме имовину.

         (саопштење Српске радикалне странке)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари