ШЕШЕЉ: Ако Влада Србије не затражи од Русије и Кине да ставе вето - то ће бити највећа издаја

ИЗА „РЕЗОЛУЦИЈЕ“ О СРЕБРЕНИЦИ СТОЈЕ САД И БРИТАНИЈА

КОЈЕ СРБИЈУ СВОДЕ НА БЕОГРАДСКИ ПАШАЛУК

Др Војислав Шешељ

  • „Геноцида није било и Србија такву резолуцију не сме да прихвати. Ми не негирамо да се тамо десио злочин, али ту се радило о стрељању, при чему је стрељано - подвукао је Војислав ШЕШЕЉ - најмање седам пута мање људи од броја којим баратају на Западу“

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ оценио је данас да Влада Србије мора да затражи од Русије и Кине да у Савету безбедности Уједињених нација ставе вето на резолуцију о Сребреници, јер ће ако то не учини, починити „највећу издају“.

        На конференцији за новинаре, Шешељ је оценио да ће немачка канцеларка Ангела Меркел током предстојеће посете Београду (почетком јула) покушати „да натера“ премијера Србије Александра Вучића да оде у Сребреницу, што он „не би смео никако да уради јер би тиме начинио штету Србији и српском народу“.

        Шешељ је рекао да су премијер Вучић и Влада сатерани у теснац захтевима западних сила за увођење санкција Русији, обарање с власти Милорада Додика у Републици Српској и пријем Косова у Уједињене нације.

        „Вучић и његова влада сатерани су у теснац и питање је да ли могу да испливају, а томе су сами допринели повлађивањем великим силама које сад испостављају ове захтеве“, рекао Шешељ.

        По његовим речима, те захтеве прати британски предлог резолуције о злочинима у Сребреници у којем се, како је навео, више пута категорички спомиње геноцид.

        „Геноцида није било и Србија такву резолуцију не сме да прихвати. Ми не негирамо да се тамо десио злочин, али ту се радило о стрељању, при чему је стрељано најмање седам пута мање људи од броја којим баратају на Западу“, рекао је Шешељ.

        По његовим речима, резолуцију су смислиле Велика Британија и Сједињене Америчке Државе „као подлогу за укидање Републике Српске“.

        „Исте силе које су нас бомбардовале, не могу нам сад постати пријатељи. Они према Србији континуирано воде политику од које неће одустати док нам не одузму Војводину и Санџак и не сведу Србију на Београдски пашалук“, рекао је Шешељ.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари