ШЕШЕЉ: Ако открију све о убиству Ђинђића - помиловати Легију и Звездана Јовановића

ЗАТРАЖИО ДА МИРНО ОСЛОБАЂАЊЕ З. МИХАЈЛОВИЋА, АКО ТО НЕ УСПЕ

- ДА СРБИЈА ХАПСИ ШИПТАРЕ ЗА РАЗМЕНУ 

Др Војислав Шешељ

  • „Није доказано да је Звездан Јовановић убио Ђинђића. Али, чак и ако су до гуше умешани, држава би с њима могла да прави нагодбу да после ових година робије буду помиловани и амнестирани под условом да кажу све што знају о убиству Ђинђића, ако знају и нешто о неким другим убиствима“
  • Шешељ је на предизборном митингу у Лозници поручио окупљеним грађанима да са актуелном Владом Србије нема напретка јер премијер Александар Вучић у њој има три директна америчка шпијуна, који га контролишу. Он је као америчке шпијуне означио министре Зорану Михајловић, Кори Удовички и Душана Вујовића

        ЛИДЕР радикала Војислав Шешељ изјавио је данас да би држава могла да се нагоди и помилује Звездана Јовановића и Милорада Улемека Легију, под условом да кажу све што знају о убиству Зорана Ђинђића.

         „Чак и ако су до гуше умешани, држава би с њима могла да прави нагодбу да после ових година робије буду помиловани и амнестирани под условом да кажу све што знају о убиству Ђинђића, ако знају и нешто о неким другим убиствима“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

        Додао је и да је СРС веома заинтересован да се околности Ђинђићевог убиства до краја разјасне.

        Он је оценио да су сви досманлијски режими заташкавали убиство Зорана Ђинђића, те да је лично Чедомир Јовановић наредио „да се цигла по цигла и камен по камен сруши зграда у Шилеровој, која је била центар моћи земунског клана и досманлијског режима“.

        Додао је и да није доказано да је Звездан Јовановић убио Ђинђића.

        Он је - на ванредној конференцији за медије одржаној у централи Српске радикалне странке обавестио јавност да је високи функционер радикала Звонко Михајловић јутрос око 6 часова ухапшен у Штрпцу од стране косовске полиције, по наређењу албанске сепаратистичке и терористичке власти на Косову и Метохији.

        Михајловић, који је члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика, ухапшен је у својој кући без икаквог повода. Полиција је потом извршила преметачину по кући, а Михајловићева породица није примила никакав налог или образложење због чега је ухапшен.

        Истовремено је затражио од премијера Вучића да закаже хитну седницу Владе Републике Србије, да Влада заузме став по овом питању и да се поводом тога премијер Вучић појави у јавности. Српска радикална странка инсистира да Влада покуша мирним путем да издејствује ослобађање Звонка Михајловића, а ако то није у стању, да примени мере одмазде, тј. да започне са хапшењима свих носилаца било које јавне функције међу Албанцима сепаратистима који се појаве на територији уже Србије под контролом наших власти и да потом тражи размену.

        Војислав Шешељ је истакао да је ванредну конференцију за медије заказао како би алармирао целу српску јавност и да је изузетно забринут за физички интегритет и живот Звонка Михајловића. Он је подсетио да је Хашим Тачи управо инаугурисан за председника самозване државе Косово и изразио бојазан да је Звонко Михајловић само први од ухапшених Срба.

        Иначе, Шешељ је на предизборном митингу у Лозници поручио окупљеним грађанима да са актуелном Владом Србије нема напретка јер премијер Александар Вучић у њој има три директна америчка шпијуна, који га контролишу. Он је као америчке шпијуне означио министре Зорану Михајловић, Кори Удовички и Душана Вујовића.

        Шешељ је истакао да је грађанима Србије преостао само један квалитетан избор - Српска радикална странка. Он је објаснио да, за разлику од Вучића, који себе ставља у центар свега, сматра да као појединац не би могао да постигне ништа, али да уз подршку српских радикала и грађана Србије може апсолутно све.

        На митингу се окупило око 5000 грађана Лознице а осим Војислава Шешеља говорили су локални функционери странке, члан Централне отаџбинске управе Сулејман Спахо, председник мачванског окружног одбора и члан председничког колегијума Срето Перић, доктор Милован Бојић и генерал Божидар Делић.

        Након митинга организована је протестна шетња коју је предводио Шешељ.

        Танјуг - сајт Српске радикалне странке

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари