РОГОЗИН: Честитам победу свом пријатељу Шешељу, али, ко ће му повратити здравље?

КОСАЧОВ: У СЕНЗАЦИОНАЛНОМ ОСЛОБАЂАЊУ ШЕШЕЉА

И НЕМА БАШ МНОГО СЕНЗАЦИОНАЛНОГ

Рогозин и Шешељ

         УТИЦАЈНИ потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин поздравио је ослобађање Војислава Шешеља.

         На својој Facebook страници написао је: „Честитам свом пријатељу победу! Али, ко ће му повратити здравље које му је подривено у затвору и јавним малтретирањима?“

         Реаговао је и Константин Косачов, председник спољнополитичког комитета Савета Федерације (горњег дома руског парламента).

         Оценио је да пресуда само на први поглед изгледа сензационално. Нагласио је да су пресуду Шешељу „издиктирали политички разлози“:

         „Пресуда је уследила одмах пошто је Хашки трибунал на 40 година затвора осудио Радована Караџића. И Шешељ и Караџић су Срби, али припадају различитим државама. Запад сада брижљиво ,окопава’ Србију и труди се да не даје адуте у руке противника њеног приближавања Европској унији, а Република Српска је и даље под жестоким западним пресингом“.

         Косачов је још додао: „Шешељу је ишло на руку и то што је Србија пред изборима, а оштра казна је могла да озбиљно утиче на бираче. То нису желели да дозволе они који „диригују“ радом Хашког трибунала. Зато у сензационалном ослобађању Шешеља у суштини и нема баш много сензационалног“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари