Покрет за Србију: Београд да затражи ревизију и анулирање последица рада Хашког трибунала

ОД ПОСЕБНОГ ЈЕ ЗНАЧАЈА ШТО СУ ПРЕСУДИЛИ ДА НИЈЕ ПОСТОЈАО „УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ“

  • Судије Антонети и Нианг закључиле да је у случају Милошевића, Шешеља и других српских руководилаца и команданата ЈНА/ВЈ, ВРС, МУП „циљ договора био одбрана Срба и традиционално српских територија или очување Југославије, а не почињење злочина који се наводе“
  • Овај бљесак савести двојице судија не може бити извор поверења у „хашку правду“, већ реални извор потребе да одговорне српске власти и међународни чиниоци формално покрену поступак ревизије и поништавања последица досадашњег рада трибунала под политичким притиском NATO.

        ОСИМ што су ослободили политичког затвореника др Војислава Шешеља, француски судија Антонети и сенегалски судија Нианг су у својој пресуди донели закључке од великог значаја за Србију и српски народ.

        Темељ српске колективне кривице у пракси овог нелегалног трибунала био је за ову прилику специјално адаптирани принцип „удруженог злочиначког подухвата“, који је у хашкој интерпретацији подразумевао да су се сви српски политички и војни руководиоци, на челу са Слободаном Милошевићем, договорили да изврше злочине над припадницима других народа.

        Осврћући се и на процес Слободану Милошевићу и на процес Војиславу Шешељу, судије Антонети и Нианг констатују конфузију и неспособност тужилаштва да докаже постојање „удруженог злочиначког подухвата“.

        Штавише, судије закључују да је у случају Милошевића, Шешеља и других српских руководилаца и команданата ЈНА/ВЈ, ВРС, МУП „циљ договора био одбрана Срба и традиционално српских територија или очување Југославије, а не почињење злочина који се наводе“.

        Овај бљесак савести двојице судија не може бити извор поверења у „хашку правду“, већ реални извор потребе да одговорне српске власти и међународни чиниоци формално покрену поступак ревизије и поништавања последица досадашњег рада трибунала под политичким притиском NATO.

        Честитамо др Војиславу Шешељу на великој моралној победи!

        Одајемо признање браниоцима отаџбине и српског народа који су своје животе уградили у нашу будућност, жртвујући се или на бојном пољу или као хашки мученици, на челу са Слободаном Милошевићем!

        Остајемо у обавези да Србију ослободимо од NATO пакта, његовог хашког трибунала и других страшних последица агресије која још увек траје.

        ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари