ШЕШЕЉ: Понудићу Русији да у Србији инсталира ракетне системе С-500

НА МИТИНГУ У НОВОМ САДУ РЕКАО ДА ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ОПЕТ МЕЊА ВЛАСТ

Војислав Шешељ

         ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је на предизборном митингу радикала у Новом Саду, да је дошло време да се поново мења власт у Србији.

         Он је рекао да је дошло време да власт преузму "српски радикали" и оценио да ће на предстојећим изборима доћи до поларизације на оне који су за интеграцију са Русијом и на оне који су за улазак у Европску унију.

         "Од озбиљних странака једино је СРС за интеграцију са Русијом, сви остали су за Европску унију која нам је отела Републику Српску Крајину и која хоће да нам отме Војводину, да прогласи Војводину републиком, па да онда каже да у исто време у ЕУ улазе Република Србија, Република Војводина и Република Косово. Ми српски радикали то нећемо дозволити", рекао је Шешељ.

         По његовим речима, Хрватска се убрзано наоружава ракетним системима земља-земља и то не да би напала Мађарску или Словенију већ зато што, како је рекао, жели леву обалу Дунава код Шаренградске аде и жели територије које су за време Аустроугарске припадале општинама у Барањи.

         "Када формирамо прву радикалску власт од времена Милана Стојадиновића - прво што ћемо урадити биће да уђемо у војни савез са Русијом, Белорусијом, Казахстаном и Јерменијом и нашим пријатељима ћемо рећи да немамо новца да купимо њихове ракетне системе С-500, али да им дајемо могућност да те системе инсталирају по Србији и да пошаљу своје официре који ће обучити наше војне старешине да рукују тим системима. Јер, бранећи небо над Србијом они уједно бране и небо над Русијом", истакао је лидер радикала.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари